Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου: Δείτε την λίστα με τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου…

Μπορεί η στιγμή της προσγείωσης να είναι η πιο ευχάριστη στιγμή του ταξιδιού με αεροπλάνο, αφού πλέον έχεις φτάσει στον προορισμό σου, όμως τα παρακάτω αεροδρόμια που συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα του κόσμου θα σου αλλάξουν γνώμη.

Η προσέγγιση τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και από κάποιον πολύ έμπειρο πιλότο. Ρίξε λοιπόν μια ματιά και όταν βρεθείς εκεί κάνε καλού κακού το σταυρό σου πριν την προσγείωση.

Είναι τα επτά πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει έρευνα της Soar Aviation και της Bean Aviation.

Ο καλύτερος κριτής για το πόσο επικίνδυνα τα αεροδρόμια είναι οι ίδιοι οι πιλότοι. Και στην έρευνα της Soar και Bean, οι πιλότοι έλαβαν υπόψη το μήκος του διαδρόμου, την ορατότητα και τις καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν σε αυτά τα αεροδρόμια.

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο:

  1. Lukla, Νεπάλ
  2. Juancho-Iraquskin, νησί Σάμπα – Καραϊβική
  3. Courchevel, Γαλλία
  4. Gustav III – Άγιος Βαρθολομαίος – Καραϊβική
  5. Paro, Μπουτάν
  6. Madeira, Πορτογαλία
  7. Princess Juliana, Άγιος Μαρτίνος
Lukla (Νεπάλ)
pio-epikindina-aerodromia-03


Το αεροδρόμιο Lukla στο Νεπάλ βρίσκεται σε υψόμετρο 2900 μέτρα και δίπλα σε έναν χαώδη γκρεμό, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές γιατί από εκεί ξεκινάνε την ανάβασή τους όσοι θέλουν να αναρριχηθούν μέχρι το Έβερεστ.

Juancho-Iraquskin, νησί Σάμπα – Καραϊβική

Στο νησί Σάμπα της Καραϊβικής βρίσκεται ο μικρότερος αεροδιάδρομος του κόσμου

Μόλις 400 μέτρα αρκούν αν θέλεις να προσγειωθείς στο νησί Σάμπα στην Καραϊβική. Αν είστε όμως από αυτούς που απλά ακούν την λέξη αεροπλάνο και τους πιάνει μια νευρικότητα, τότε σίγουρα μια απογείωση ή προσγείωση στη Σάμπα της Καραϊβικής μάλλον δεν είναι για εσάς…

Αρκετοί από τους επισκέπτες του νησιού, που αποτελεί «ειδικό δήμο» της Ολλανδίας, μετά τη διάλυση των Ολλανδικών Αντιλλών, δεν χάνουν την ευκαιρία να απαθανατίσουν σε βίντεο τη σπάνια εμπειρία της απογείωσης ή της προσγείωσης, σε αυτόν τον τόσο μικρό διάδρομο.

Courchevel (Κουρσεβέλ, Γαλλία)
pio-epikindina-aerodromia-04


Το αεροδρόμιο της Κουρσεβέλ, στις γαλλικές Άλπεις, έγινε διάσημο από την πρώτη σκηνή από την ταινία του James Bond «Tomorrow Never Dies». Ο διάδρομος έχει μήκος μόλις 525 μέτρα και όπως είναι φυσικό, τα μεγάλα αεροπλάνα δεν μπορούν να πλησιάσουν το αεροδρόμιο.

Gustaf III (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)
pio-epikindina-aerodromia-02


Ο διάδρομος του αεροδρομίου είναι τόσο μικρός και καταλήγει στη θάλασσα
 γι’ αυτό χρησιμοποιείται μόνο για να προμηθεύονται τα απαραίτητα στο νησί και εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις charter, που μεταφέρουν μέχρι 20 άτομα.

Madeira (Νησιά Μαδέιρα, Πορτογαλία)
pio-epikindina-aerodromia-05


Το αεροδρόμιο περικλείεται από ψηλά βουνά από τη μία πλευρά και από την θάλασσα από την άλλη. Ένα ατύχημα μιας πτήση της Air Portugal το 1977, ανάγκασε τους ιθύνοντες να επεκτείνουν τον διάδρομο.

Princess Juliana (Άγιος Μαρτίνος, Καραϊβική)
pio-epikindina-aerodromia-01


Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι ιδιαίτερα διάσημο διότι λόγω του μικρού διαδρόμου προσγείωσης τ’ αεροπλάνα αναγκάζονται να χαμηλώνουν ταχύτητα και να πετάνε πολύ χαμηλά, σε απόσταση μόνο 10-20 μέτρων πάνω από στις παραλίες του νησιού.

Το δυσκολότερο για προσγείωση αεροδρόμιο στον κόσμο!!!

Στο δυσκολότερο αεροδρόμιο για προσγείωση οι πιο δυνατοί πλευρικοί άνεμοι κάνουν τα αεροσκάφη να μοιάζουνε με χάρτινα…
Advertisements

Related Posts

Χαμός με τις επιθέσεις DDoS στο τέλος του 2019
Χαμός με τις επιθέσεις DDoS στο τέλος του 2019
Τι είναι πάλι το κβαντικό Internet
Τι είναι πάλι το κβαντικό Internet;
Το Facebook ψήφισε Τραμπ το 2016
Το Facebook ψήφισε Τραμπ το 2016
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: