Αεροπορική εταιρία ετοιμάζει ταξίδια στο… όρθιο!!!

Κι όμως υπάρχει αεροπορική εταιρία που σχεδιάζει ταξίδια με όρθιους επιβάτες!!!

Η αεροπορική εταιρεία VivaColombia έχει στα άμεσα σχέδια της ταξίδια με τους επιβάτες να στέκονται όρθιοι!!!!

Σκοπός είναι να μπορούν περισσότεροι επιβάτες να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα της εταιρείας και να μειωθεί έτσι η τιμή των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας που αψηφά όλους τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν διεθνώς, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οι Κολομβιανοί με χαμηλό εισόδημα και θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα πως προστέθηκαν στο στόλο της 50 νέα Airbus 320 για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των τουριστών. Τα νέα αεροπλάνα θα έχουν περισσότερες θέσεις και χαμηλότερο κόστος συντήρησης με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στις αρχές του 2018.

Ο CEO της VivaColombia Γουίλιαμ Σόου δήλωσε στη Miami Herald: «Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόπους για να ταξιδέψουν και όρθιοι. Ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό επειδή θα κάνει τα ταξίδια πολύ πιο φθηνά» και συμπλήρωσε: «ποιος νοιάζεται αν σε μια ώρα πτήσης δεν υπάρχουν οθόνες, μαρμάρινα πατώματα και… φυστίκια;».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπορική εταιρεία αναζητά τρόπους για να ταξιδεύουν όρθιοι οι επιβάτες.

Ήταν το 2003 όταν η Airbus είχε την ιδέα οι επιβάτες να κάθονται σε κάθετες θέσεις.

Επίσης το 2010 η Ryanair πρότεινε να υπάρχουν θέσεις για όρθιους επιβάτες. Ο CEO Μάικλ Ο’ Λίρι πρότεινε να υπάρχουν μπαρ με ζώνες ασφαλείας ενώ εξέφρασε και αμφιβολίες για το αν χρειάζονται οι ζώνες!

«Το αεροπλάνο είναι απλά ένα λεωφορείο με φτερά. Αν συντριβεί δεν θα σε σώσει η ζώνη. Δεν χρειάζεσαι ζώνη στο Μετρό. Δεν χρειάζεσαι ζώνη στα τρένα».

Ο επικεφαλής στις Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας, Αλφρέντο Μποκανέγκρα δήλωσε κάθετα πως δεν πρόκειται να δεχτεί τα σχέδια της VivaColombia: «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν όπως τους αρμόζει. Όποιος έχει μπει στα μέσα μεταφοράς ξέρει πως δεν είναι ευχάριστο όταν είσαι όρθιος».

Related Posts

Ίσως η πιο μαγευτική infinity πισίνα που υπάρχει
Ίσως η πιο μαγευτική infinity πισίνα που υπάρχει
10 μοναδικές rooftop πισίνες
10 μοναδικές rooftop πισίνες
Οι 9 πιο εξωπραγματικές πισίνες στον Κόσμο
Οι 9 πιο εξωπραγματικές πισίνες στον Κόσμο
Βρήκαμε την πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο
Βρήκαμε την πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο!!!
Αρέσει σε %d bloggers: