Ποιος απόκτησε την Thomas Cook; Η Κινεζική Fosun Tourism εξαγόρασε τα σήματα του Thomas Cook. Φούνταρε και η γερμανική Thomas Cook

Η κινεζική Fosun Tourism εξαγόρασε τα σήματα του Thomas Cook. Μαζί αγόρασε και τα εμπορικά σήματα των ξενοδοχείων Casa Cook και Cook’s Club…

Η κινεζική Fosun Tourism εξαγόρασε την Thomas Cook μαζί με τα εμπορικά σήματα των ξενοδοχείων Casa Cook και Cook’s Club έναντι 11 εκατ. αγγλικών λιρών.

Η Fosun Tourism που έχει και τα Club Med, δήλωσε ότι πάντα πίστευε στην αξία του Thomas Cook. Ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας, Qian Jiannong, είπε ότι η εξαγορά της Thomas Cook θα επιτρέψει στην Fosun Tourism να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του τουρισμού και να αξιοποιήσει τη δυναμική του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνέργειες με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις του Ομίλου. Υπενθυμίζεται, ότι η Fosun ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook και πρωτοστατούσε στο σχέδιο διάσωσης του Tour Operator ύψους 900 εκατ. ευρώ, με τη δική του συμμετοχή να έφτανε στα 450 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία κατέρρευσε, όταν οι δανειστές ζήτησαν επιπλέον 200 εκατ. αγγλικές λίρες, που τελικά δεν βρέθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Η δε βρετανική κυβέρνηση από την οποία ζητήθηκαν αυτά τα 200 εκατ. λίρες, είπε ότι τα χρήματα αυτά θα έφθαναν για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας μόνο για δυο εβδομάδες

Σημειώνεται από τον πρώην όμιλο του Thomas Cook έχουν ήδη πουληθεί και 550 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Hays Travel έναντι 6 εκατ. λιρών.

Τίτλοι τέλους και για τη γερμανική Thomas Cook, στον «αέρα» 660.000 ταξιδιώτες

Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της Thomas Cook Γερμανίας που καλούνται να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές της ερχόμενης χρονιάς. Την Τρίτη ο γερμανικός τουριστικός όμιλος ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα για την ερχόμενη χρονιά ταξίδια, ακόμη κι αν έχουν πληρωθεί ήδη -εξ΄ ολοκλήρου ή εν μέρει- από τους πελάτες. Παρασυρόμενη από τη δίνη της χρεοκοπίας της βρετανικής μητρικής Thomas Cook, η γερμανική θυγατρική είχε κηρύξει πτώχευση στις 25 Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας, καταρχήν, όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια που επρόκειτο να γίνουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Λυπούμαστε πάρα πολύ που μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα πλέον και σε εκείνους τους πελάτες μας που θα ταξίδευαν την ερχόμενη χρονιά», ανέφερε η επικεφαλής του ομίλου Στέφανι Μπερκ.

Στον «αέρα» 660.000 ταξιδιώτες!!!

Οι ακυρώσεις αφορούν όλα τα brands της Thomas Cook στη Γερμανία, μεταξύ αυτών τα Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin καθώς επίσης τα πακέτα διακοπών που κλείστηκαν μέσω της Thomas Cook International. Αν και ο τουριστικός όμιλος δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των επιβατών που πλήττονται από το διαφαινόμενο λουκέτο, πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο έκαναν λόγο για συνολικά 660.000 περίπου κρατήσεις των παραπάνω επιχειρήσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αξιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων

Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει επενδυτές μόνον για μεμονωμένα τμήματα του ομίλου. Συγκεκριμένες προσφορές φέρεται να έχουν κατατεθεί για τις Öger Tours και Bucher Reisen. Μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου ωστόσο η διοίκηση του ομίλου προτίθεται να συνεχίσει να προσπάθειες για τη διάσωση του ομίλου στο σύνολό του, όπως αναφέρει η dw.

Όσοι είχαν κλείσει τις διακοπές τους με την Thomas Cook στη Γερμανία πρέπει να καταθέσουν τώρα αίτηση αποζημίωσης. Είναι ωστόσο ήδη βέβαιο ότι η ασφάλεια του ομίλου δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψή των αξιώσεων. Η γερμανική Thomas Cook είχε ασφαλιστεί έναντι ζημιών έως 110 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου όμως μέχρι την 1η Νοεμβρίου είχαν κατατεθεί ήδη περί τις 150.000 αιτήσεις, με το ύψος των σχετικών αξιώσεων να ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 10 καλύτερες low cost αεροπορικές της Ευρώπης

Με πληροφορίες από DW

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb's
Τρελά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb’s
Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb's
Δικαστικό μπλόκο στα Airbnb’s
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας
Αρέσει σε %d bloggers: