Με διψήφια ποσοστά η άνοδος στον Τουρισμό

Με διψήφια ποσοστά η άνοδος στον Τουρισμό

Με διψήφια ποσοστά η άνοδος στον Τουρισμό: Με διψήφια ποσοστά καταγράφεται η άνοδος στα έσοδα από τον τουρισμό. Μεγάλη αύξηση και στις αφίξεις!!!

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον Τουρισμό το τετράμηνο

  • Ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ τα έσοδα από τον Τουρισμό το τετράμηνο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο.
  • Διψήφια άνοδο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι καταγράφουν τόσο οι εισπράξεις, όσο και οι αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση 7,4% σε σύγκριση με πέρσι και διαμορφώθηκαν στα 1,047 δισ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 20,4% 148 εκατ. ευρώ και από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 6,7% στα 88 εκατ. ευρώ. Τον Απρίλιο όμως η άνοδος ήταν οριακή αφού τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Επιπλέον, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 33 ευρώ ή 7,3%.

Στο τετράμηνο επίσης, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση ήταν μεγαλύτερη κατά 11,5%, με τους επισκέπτες να αγγίζουν τα 2,9 εκατ., έναντι 2,6 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 10,1%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 14,9%. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στις 1,107 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,6%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 276 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 354 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μικρότερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 73 εκατ. ευρώ ή 7,4%) σε σχέση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 150 εκατ. ευρώ ή 24,2%). H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων ήταν αποτέλεσμα της ανόδου της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 11,5%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 11 ευρώ ή 3,1%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 4,2% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 20,4% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Έγιναν άλματα στον ελληνικό τουρισμό

Οι καλύτερες αερογραμμές και αεροδρόμια του 2018

Advertisements

Related Posts

Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ
Που είναι τα τσογλανακια των ΜΜΕ;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Έρχονται ηλεκτρονικές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Η κυβέρνηση διαλύει ωράρια και πρόστιμα
Αρέσει σε %d bloggers: