Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού: Το 2018 είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού!!!

Η φετινή χρονιά βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό πρωταθλητή για μια ακόμα φορά, καθώς μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της οικονομίας, του εισοδήματος, της απασχόλησης και σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς δείκτες, με πολλαπλασιαστική, μάλιστα, επίδραση.

Το 2018 η Ελλάδα κεφαλαιοποιεί το σχέδιο για τον τουρισμό

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Τουρισμού, το 2018 αποτελεί τη χρονιά που η Ελλάδα κεφαλαιοποιεί την υψηλή ζήτηση που δημιουργήθηκε τα τρία προηγούμενα χρόνια μέσα από την επιτυχή υλοποίηση της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής.

Οι αφίξεις για το 2018 θα περάσουν συνολικά τα 32 εκατομμύρια

Το τέλος του α΄ οκταμήνου της χρονιάς βρίσκει την Ελλάδα σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας, με αφίξεις που για το 2018 εκτιμάται ότι θα περάσουν συνολικά τα 32 εκατομμύρια. Μόνο το α΄ επτάμηνο του 2018 παρουσιάστηκε διψήφια αύξηση, της τάξης του 14,6%, στη διεθνή τουριστική κίνηση, όταν για πρώτη φορά άγγιξε τους 15 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η επίδοση-ρεκόρ έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2017 οφείλεται στη σημαντική άνοδο κατά 12,4% της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό τη χειμερινή περίοδο (Ιανουάριος – Μάρτιος 2018: 1,8 εκατομμύριο επισκέπτες) αλλά και στη συνολική αύξηση του τουριστικού ρεύματος το α΄ εξάμηνο κατά 19,1% (9,5 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες) λόγω της στρατηγικής επιμήκυνσης της θερινής τουριστικής περιόδου.

Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα από πλευράς εσόδων, που παρουσίασαν αύξηση 17% το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, τα οποία για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 8,2 δισ. ευρώ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Γεμάτες οι πτήσεις προς Ελλάδα

Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των διεθνών αφίξεων να παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους (2017: 13,4 εκατομμύρια, 2018: 15,2 εκατομμύρια).

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύριο επιπλέον ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν αεροπορικώς ελληνικούς προορισμούς χάρη στη στρατηγική ενίσχυσης της συνδεσιμότητας των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Συγκεκριμένα, για το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσιάστηκε κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 20,3% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 (2017: 3,2 εκατομμύρια, 2018: 3,96 εκατομμύρια).

Ανοδικά κινήθηκε, μάλιστα, το σύνολο των προορισμών. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώνεται στα αεροδρόμια της Καβάλας και της Αγχιάλου (43%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης (42%), της Μυκόνου (24%), της Σάμου (23%) και της Κεφαλονιάς (22%).

Δυναμική άνοδος του τουρισμού και το Φθινόπωρο, κερδισμένη η Κρήτη

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο επιπλέον ξένοι επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν την Ελλάδα το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, με απευθείας συνδέσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού σε 19 ελληνικούς περιφερειακούς προορισμούς.

Μεγάλη κερδισμένη η Κρήτη μιας και η είναι ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση προς το νησί μας κάτι που άλλωστε είχε φανεί και από τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να συνεχιστεί και το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Μάλιστα στην ήδη αυξημένη κίνηση έρχεται να προστεθεί και η άνοδος που παρουσιάζουν οι επισκέπτες κρουαζιέρας, γεγονός που ουσιαστικά κεφαλαιοποιεί την κίνηση του ΟΛΗ να αναβαθμίσει με τις ενέργειες του το Λιμάνι του Ηρακλείου ως home port για μεγάλες τουριστικές φίρμες.

Αύξηση και στα έσοδα δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Δεν θα μπορούσε να μην είναι βέβαια σημαντική η συμβολή του κλάδου στο εμπόριο και την εθνική οικονομία. Με κατακόρυφη άνοδο 30% των tax free συναλλαγών το α΄ εξάμηνο του έτους αλλά και με ισχυρή αύξηση 19% στις εισπράξεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κατά το α΄ πεντάμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, είναι βέβαιο ότι ο τουρισμός παρέχει ισχυρές ενέσεις ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που κάνουν λόγο για πάνω από 1 δισ. επιπλέον έσοδα από τον τουρισμό το α΄ εξάμηνο του 2018.

Έγιναν άλματα στον ελληνικό τουρισμό

Πάει για νέο ρεκόρ η Ελλάδα στον τουρισμό

Βούλιαξαν από τουρίστες Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Όταν ο Αντετοκούνμπο άφησε άφωνο δημοσιογράφο
Όταν ο Αντετοκούνμπο άφησε άφωνο δημοσιογράφο
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Επηρέασε η αύξηση του κατώτατου μισθού
Επηρέασε η αύξηση του κατώτατου μισθού;
Μόνο μέσω τράπεζας οι μισθοί
Μόνο μέσω τράπεζας οι μισθοί
Αρέσει σε %d bloggers: