Εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα στη Κρήτη

Εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα στη Κρήτη

Εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα στη Κρήτη: Φαίνεται πως το Ηράκλειο κερδίζει το στοίχημα της κρουαζιέρας για την φετινή σεζόν!!!

Μάλιστα, το γεγονός ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή, το λιμάνι αποτελεί και προορισμό HOME – PORT για όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες στη Μεσόγειο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Μετά την ίδρυση του νέου σταθμού homeport, η εικόνα στο λιμάνι έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά, ενώ γίνεται μια ακόμη προσπάθεια για μεγαλύτερη ενίσχυση προς αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη σεζόν.

Εκτιμάται, παράλληλα ότι η ενίσχυση των υποδομών και οι νέες εγκαταστάσεις στις προβλήτες 4 και 5, έχουν δώσει εικόνα σημαντικής αναβάθμισης στο λιμάνι της πόλης. 

Όπως είπε ο κ. Φιλιππής το 2018 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Ηρακλείου, σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς υπολογίζεται να δέσουν καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν περισσότερα από 180 πλοία.

Εξάλλου, εκτός από την κρουαζιέρα, για τη θερινή περίοδο το λιμάνι του Ηρακλείου φιλοξενεί και τα δύο πλοία που εκτελούν δρομολόγια από το Ηράκλειο προς τη Ραφήνα, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και προς την όμορφη Θεσσαλονίκη με ένα δρομολόγιο που είχε κοπεί για πολλά χρόνια και είχε ανάγκη ο τόπος.

Καλή η εικόνα της κρουαζιέρας και στα Χανιά

Με το τέλος της φετινής περιόδου, αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. οι τουρίστες της μιας μέρας– οι επιβάτες κρουαζιέρας– που επισκέφθηκαν από το 2010 τα Χανιά.

Το λιμάνι της Σούδας αποτελεί έναν από τους σταθμούς κρουαζιέρας στα προγράμματα των εταιρειών και τα πλοία προσεγγίζουν τις πρωινές ώρες και να αναχωρούν αργά το απόγευμα. Πρόκειται για επισκέπτες που συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δαπανούν χρήματα στην πόλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιστρέφουν στην Κρήτη για διακοπές.

Συνολικά από το 2010 έως και το 2017 επισκέφθηκαν τα Χανιά 835.772 επιβάτες κρουαζιέρας. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι επιβάτες της κρουαζιέρας επισκέπτονται κυρίως την παλιά πόλη τη δημοτική αγορά και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πραγματοποιούν εκδρομές σε περιοχές όπως η Κνωσός και το Αρκάδι.

Κρήτη ο top προορισμός στους Έλληνες

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: