Μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Ελαφονήσι, ένα καλό “μυστικό”!!!

Ελαφονήσι, ένα από τα πιο όμορφα «μυστικά» της Ευρώπης…

Όποιος δεν έχει βρεθεί εκεί, σίγουρα δεν μπορεί να πιστέψει πως πρόκειται για ένα μέρος που βρίσκεται στην Ελλάδα. Εμείς βέβαια στην Κρήτη το γνωρίζουμε το μέρος πολύ καλά, όπως και πολλά ακόμα παρόμοια τέτοια “μυστικά” μέρη του τόπου μας…


Advertisement

Το Ελαφονήσι Χανίων πρόκειται για μία παραλία στην οποία… υποκλίθηκε και το BBC, αφού την συμπεριέλαβε στα πιο όμορφα «μυστικά» της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό δίκτυο αναζήτησε και εντόπισε τις πέντε πιο όμορφες παραλίες της «γηραιάς» ηπείρου που δεν είναι από τις πιο γνωστές. Και το Ελαφονήσι είναι μία από αυτές. «Ασυνήθιστα ήσυχη, μη εμπορική, με ροζ άμμο και φωτεινό γαλάζιο νερό», αναφέρει το δημοσίευμα για την παραλία του νομού Χανίων.

elafonisi-crete

Οι άλλες παραλίες που διακρίνονται για την ομορφιά τους και το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές, σύμφωνα με το BBC, είναι:

Η Κάλα Βαρκές στη Μαγιόρκα, με τη λευκή άμμο και πρόσβαση μόνο μέσω βάρκας ή από ένα βραχώδες μονοπάτι.

Η Μπιντερόσα στη Σαρδηνία, με γαλαζοπράσινα νερά και λίγο κόσμο, καθώς εσκεμμένα περιορίζεται ο αριθμός των αυτοκινήτων που επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε αυτή καθημερινά, ενώ εναλλακτικά απαιτείται πεζοπορία 3 χιλιομέτρων.

Η Côte Sauvage στη Γαλλία, περιτριγυρισμένη από πλούσιο δάσος και φτάνει κανείς μόνο μέσα από κουραστικό περπάτημα στους αμμόλοφους.

Στις Εβρίδες νήσους στη Σκωτία, όπου πέρα από τα κρυστάλλινα νερά μπορεί να δει κανείς ελάφια αλλά και δελφίνια.

SOS Tip –> Το φανταστικά εξωτικό αυτό μέρος βέβαια κατά την διάρκεια των ημερών αιχμής του καλοκαιριού κάθε άλλο παρά μυστικό παραμένει, οπότε αν θέλετε να το απολαύσατε με την ησυχία σας και να χαλαρώσετε πραγματικά προτιμήστε να βουτήξετε στα γαλαζοπράσινα νερά του στις αρχές ή προς το τέλος του καλοκαιριού!!! 

Related Posts

Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ
Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ;
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αρέσει σε %d bloggers: