Κι όμως τα αεροπλάνα έχουν και κουκέτες όπου κοιμούνται οι αεροσυνοδοί!!!

Είναι μια απορία πολλών επιβατών: που ξεκουράζονται οι αεροσυνοδοί όταν τελειώνει η βάρδια τους και βρίσκονται εν πτήση;

Οι αεροσυνοδοί μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Ενώ περπατούν επανειλημμένα στους διαδρόμους του αεροσκάφους, (σύμφωνα με έρευνα, οι αεροσυνοδοί της Virgin Atlantic περπατούν, κατά μέσο όρο, 7 μίλια κατά τη διάρκεια πτήσης), συχνά αναρωτιέστε αν ποτέ κάνουν διάλειμμα σε κάποιο μέρος…

Στα αεροσκάφη υπάρχουν τα «μυστικά» δωμάτια, που συνήθως διαθέτουν τέσσερις κουκέτες: μερικές είναι πράγματι άνετες και ευρύχωρες. Φυσικά τα καλύτερα δωμάτια τα διαθέτουν οι πιλότοι.

Οι χώροι αυτοί μάλιστα είναι γνωστοί και ως Crew Rest Departments (CRCs).

Η πρόσβαση στις καμπίνες επιτρέπεται αυστηρά και μόνο στα μέλη του πληρώματος καθώς οι σκάλες που οδηγούν σε αυτές κρύβονται πίσω από πόρτες που απαιτούν κωδικό ή κλειδί.

Τα Boeing 777 διαθέτουν έξι με 10 κρεβάτια και φυσικά λίγο χώρο για τις αποσκευές των μελών του πληρώματος. Κάθε κρεβάτι έχει μια κουρτίνα προκειμένου να δίνεται μια αίσθηση ιδιωτικότητας.

Στα 777 υπάρχουν και ξεχωριστοί χώροι για τους πιλότους, με δυο κρεβάτια, δύο πολυθρόνες σαν και αυτές στη business-class και σε ορισμένα ένα μικρό μπάνιο.

Πάρτε μια ιδέα στην συνέχεια από τα… μυστικά δωμάτια ενός αεροπλάνου!!!

Advertisements

Related Posts

Τέλος στα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια
Τέλος στα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;
Κερδίζει η Airbus από την προσγείωση των 737 MAX
Κερδίζει η Airbus από την προσγείωση των 737 MAX;
Παγώνει η παραγωγή των Boeing 737 ΜΑΧ
Παγώνει η παραγωγή των Boeing 737 ΜΑΧ
Η Emirates ψώνισε και 30 Boeing 787-9 Dreamliner
Η Emirates ψώνισε και 30 Boeing 787-9 Dreamliner
Αρέσει σε %d bloggers: