Ποιοι είναι οι 5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που δεν “υπολογίζονται” όσο θα έπρεπε;

Δείτε τους 5 ταξιδιωτικούς προορισμούς που αξίζουν πολλά, αλλά δεν εκτιμώνται όσο θα έπρεπε ως επιλογή από τους ταξιδιώτες…

ΗΠΑ και Κίνα ίσως να είναι οι 2 πιο διάσημοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και κάθε μια από αυτές τις χώρες υποδέχεται πάνω από 50 εκατομμύρια τουρίστες σε ετήσια βάση.

Η δημοφιλία τους είναι δεδομένη και δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι προορισμοί με εξαιρετικά αξιοθέατα αλλά ίσως δεν τυγχάνουν της ίδιας εκτίμησης ως επιλογή από τους απανταχού ταξιδιώτες…

Ας δούμε 5 από αυτούς τους προορισμούς… ξεκινώντας από τους λιγότερο γνωστούς και καταλήγοντας σε αυτούς που όλοι γνωρίζουμε αλλά ίσως και να μην επιλέγαμε ποτέ για τις διακοπές μας…

Μπουτάν

Η Ασιατική χώρα που συνορεύει με την Κίνα και την Ινδία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των πεζοποριών.

Τα Ιμαλάια προσφέρουν αμέτρητες διαδρομές ενώ η χώρα θεωρείται από τις πιο «ήσυχες» παγκοσμίως. Υπάρχει ένας ημερήσιος φόρος τουρισμού που πρέπει να πληρώνει ο κάθε επισκέπτης, με τα λεφτά να πηγαίνουν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης της χώρας.

Μοζαμβίκη

Η Αφρικανική χώρα προσφέρει μια εξωτική ομορφιά για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Σαφάρι με άγρια ζώα ή καταδύσεις σε καταγάλανα νερά παρέα με λευκές φάλαινες, όλα είναι προσβάσιμα.

Μάλτα

Το νησί της Μεσογείου ενδείκνυται ως ένας εναλλακτικός προορισμός για όσους θέλουν μια πιο «οικονομική» εκδοχή της Ιταλίας.

Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι, η αρχιτεκτονική είναι εντυπωσιακή, με τα μεσαιωνικά κάστρα και οι μεγαλιθικοί ναοί να προσφέρονται για επίσκεψη.

Αυστρία

Η χώρα της κεντρικής Ευρώπης καλύπτει όλα τα γούστα.

Η Βιέννη είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης και προσφέρει πρόσβαση σε εξαιρετικά αξιοθέατα.

Παράλληλα η Αυστρία αποτελεί ένα τρομερό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, με την πόλη του Ίνσμπρουκ να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Καναδάς

Ελάχιστες χώρες προσφέρουν την ποικιλομορφία του Καναδά.


Το Τορόντο είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, το Βανκούβερ είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και των extreme sport ενώ το Κεμπέκ αποτελεί το καλύτερο δείγμα «ευρωπαϊκής πόλης» έξω από την Ευρώπη.

Related Posts

Η πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία
Η πρώτη γυναίκα που πέταξε από Αυστραλία σε Αγγλία
Με μέτρο το καθημερινό τρέξιμο
Με μέτρο το καθημερινό τρέξιμο
Τα οφέλη ενός 2ωρου τρεξίματος ανά εβδομάδα
Τα οφέλη ενός 2ωρου τρεξίματος ανά εβδομάδα
10 μικρά tips για μακροζωία
10 μικρά tips για μακροζωία
Αρέσει σε %d bloggers: