Το πιο εξωτικό νησί στον κόσμο

Palawan… το πιο εξωτικό νησί στον κόσμο, βρίσκεται στις Φιλιππίνες και έχει κρυστάλλινα νερά…

Το νησί Palawan στα δυτικά των Φιλιππίνων, με τα κρυστάλλινα νερά, τις παρθένες παραλίες, το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι στην Ασία, που προστατεύεται από την UNESCO, με συνολικά 76.000 ψήφους αναγνωστών του Conde Nast Traveler, αναδείχθηκε ως το πιο εξωτικό νησί στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, εκτός από το φυσικό κάλλος και το παρθένο τοπίο, ένα είναι το στοιχείο που καθιστά το Palawan μοναδικό: ο μήκους οκτώ και πλέον χιλιομέτρων υπόγειος ποταμός «Puerto Princesa». Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος υπόγειο ποτάμι στην ασιατική ήπειρο και το δεύτερο παγκοσμίως.

Στον ποταμό, που περιβάλλεται από σπηλιές, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκδρομές κωπηλατώντας βάρκες. Κατά τη διαδρομή μπορούν να απολαύσουν τα καθαρά νερά, αλλά και τους εκατομμύρια σταλακτίτες και σταλαγμίτες που έχουν σχηματιστεί στις σπηλιές.

Η πρόσβαση στο νησί δεν είναι βέβαια και ό,τι πιο εύκολο. Από την πρωτεύουσα Μανίλα η πτήση μέχρι αυτό διαρκεί περί τα 75 λεπτά, ωστόσο αν κάποιος επιλέξει να φτάσει ακτοπλοϊκώς, μπορεί να χρειαστεί και 24 ώρες!

Kayangan-Lake-Coron-Palawan-Philippines

Το νησί αποκαλείται από τους ντόπιους και ως «το τελευταίο σύνορο», γιατί βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της δυτικότερης επαρχίας των Φιλιππίνων, μια ανάσα από τον Βορρά της Μαλαισίας.

Πάρτε μια σύντομη γεύση στην συνέχεια…  από τις εξωτικές εικόνες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο.. πιο εξωτικό νησί του κόσμου!!!

Advertisements

Related Posts

Τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης
Τα πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης
Η Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας
Η Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
10 χώρες που δεν φορολογούν τους πολίτες τους
Που δεν υπάρχουν φόροι
Που δεν υπάρχουν φόροι;
Αρέσει σε %d bloggers: