Οι δημοφιλείς προορισμοί Ελλήνων & ξένων το καλοκαίρι

Οι δημοφιλείς προορισμοί Ελλήνων & ξένων το καλοκαίρι σύμφωνα με την Trivago…

Σέρβοι, Ρουμάνοι και Ιταλοί δείχνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση για διακοπές στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Trivago. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Βρετανοί, ενώ αυξανόμενο ενδιαφέρον για την χώρα μας δείχνουν οι Βούλγαροι οι οποίοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση.

Το νησί της Θάσου βρίσκεται μέσα στην τοπ τριάδα των προτιμώμενων προορισμών για τους Σέρβους, τους Ρουμάνους και τους Βουλγάρους, ενώ η Σαντορίνη και η Μύκονος φαίνεται πως θα προτιμηθεί από από Ιταλούς και από τους Άγγλους.


Στην επόμενη πεντάδα εθνικοτήτων που θα προτιμήσουν την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι βρίσκονται οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ούγγροι, οι Δανοί και οι Ρώσοι.


Χαρακτηριστικό για αυτή την πεντάδα είναι το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται στο τοπ 3 των προτιμώμενων προορισμών όλων αυτών των εθνικοτήτων με τους Δανούς να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλότερη μέση τιμή για το νησί της Κρήτης.

Η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κέρκυρα επίσης αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για αυτές τις εθνικότητες.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Έλληνες

Για τους Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι φέτος θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας, η Σαντορίνη, τα Χανιά και η Χαλκιδική βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Κατά παράδοση οι Έλληνες θα πάνε διακοπές τη 32η και 31η εβδομάδα του χρόνου, δηλαδή την περίοδο του Αυγούστου από τις 7 έως και τις 20 Αυγούστου. Εξετάζοντας αποκλειστικά τις προτιμήσεις τους, παρατηρούμε πώς ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων θα διακυμανθεί από 5 έως 7 ημέρες, ανάλογα με τον προορισμό.

Οι μέσες προτιμώμενες τιμές επίσης διαφοροποιούνται ανά προορισμό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της www.trivago.gr, η μέση τιμή που κοιτούν όσοι θα προτιμήσουν τα Χανιά για τις διακοπές τους είναι 93 ευρώ, ενώ όσοι επισκεφθούν τη Μύκονο, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέση τιμή που αγγίζει τα 234 ευρώ.


Advertisement

Στη Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων, οι ταξιδιώτες κοιτούν μέση τιμή της τάξης των 191 ευρώ. Στην Πάρο η μέση τιμή που προτιμήθηκε από τους χρήστες είναι τα 144 ευρώ. Στην Μήλο, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας, η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 111 ευρώ, ενώ στα 112 ευρώ διαμορφώθηκε η μέση προτιμώμενη τιμή για τη Ζάκυνθο που βρίσκεται στην έκτη θέση.


Advertisement

*Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην www.trivago.gr μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2017 και της 5ης Απριλίου 2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2017 και της 31 Αυγούστου 2017 και αφορά αναζητήσεις για διανυκτερεύσεις από τρεις μέρες και πάνω.

Related Posts

Και γιατί δεν παίρνουμε F-35 μάστορα;
Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…
Ισχυρό μήνυμα Τραμπ για την αμερικανική στήριξη προς την Ελλάδα
Το νέο μαχητικό του Πούτιν που ανησυχεί τον Τραμπ!!!