Οι 5 top ελληνικές παραλίες

Οι 5 top ελληνικές παραλίες

Οι 5 top ελληνικές παραλίες: Ποιες είναι οι 5 κορυφαίες παραλίες που βρέθηκαν ανάμεσα στις 40 καλύτερες της Ευρώπης;

Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης. Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντε ελληνικές παραλίες!

Ο Guardian ξεκινά τις «βουτιές» του στις ελληνικές παραλίες με τη Βοϊδοκοιλιά, στη Μεσσηνία. Το δημοσίευμα στέκεται στα νερά της παραλίας, αλλά και σε μια σπηλιά και στα ερείπια ενός κάστρου που βρίσκεται πάνω από την ακτή. Παράλληλα, γίνεται λόγος για τα πολυάριθμα πουλιά που συναντώνται στην περιοχή, ανάμεσα στα οποία και φλαμίνγκο.

Μία ακόμη παραλία που κέρδισε την προσοχή των συντακτών του Guardian είναι το Καλαδί στα Κύθηρα. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την «υπερανάπτυξη» ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί.

Επόμενη στάση στην παραλία Παλαιοχώρι, στη Μήλο. Ο Guardian στέκεται στα χρώματα των βράχων πάνω από την παραλία, αλλά και τις πηγές με ζεστό νερό κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που είναι σαν να προσφέρουν ένα… δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

Για εκείνους που προτιμούν τα πάρτι στη θάλασσα, ο Guardian προτείνει μια επίσκεψη στο Super Paradise της Μυκόνου. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το Super Paradise το καλύτερο μέρος του νησιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τέλος, ο Guardian κάνει μία στάση και στη χερσόνησο του Μπάλου στην Κρήτη, αν και σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, το νησί διαθέτει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης. Για να απολαύσει κανείς την παραλία με λιγότερο κόσμο, ο Guardian προτείνει μια επίσκεψη σε αυτήν νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, πριν δύσει ο ήλιος.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιες είναι οι 5 top ελληνικές παραλίες

5. Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

«Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου. Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά ‘’τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο», αναφέρει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι.

4. Καλαδί Κύθηρα

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί (εσωτερική πτήση ή ταξίδι με πλοίο). Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλάδι είναι το ίδιο ωραίο και δεν έχει την κατάβαση ενός γκρεμού 30 μέτρων αν και υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια. Η ανταμοιβή είναι τρεις τέλειοι όρμοι με βότσαλα χωρίς πλήθη ακόμη και τον Αύγουστο και ανέπαφες ταβέρνες και καντίνες», εξηγούν οι δημοσιογράφοι του Guardian προτείνοντας την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

3. Παλαιοχώρι Μήλος
Οι 5 top ελληνικές παραλίες

Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν έναν σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή.

Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά και μία παραλία αρκετά μεγάλη για να απολαύσετε. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

2. Super Paradise Μύκονος

Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους και για κάποιους είναι για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά αλλά όχι η παραλία Super Paradise στην νότια ακτή.

Οι 5 top ελληνικές παραλίες

Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού. Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενεί ολονύχτια πάρτι, προσελκύει τους οπαδούς των πάρτι από ολόκληρο τον κόσμο.

1. Μπάλος Κρήτη

Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά. Αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ σε χωματόδρομο και 1 χλμ πεζοπορίας αλλά σε ανταμείβει περισσότερο από την προσπάθεια σου.

3 ελληνικά νησιά στα 5 κορυφαία της Ευρώπης

Με πληροφορίες από Guardian

Advertisements

Related Posts

Το διαδικτυακό μάθημα δεν πήγε καλά
Το διαδικτυακό μάθημα δεν πήγε καλά
Ο οικονομικός αντίκτυπος του Facebook στην ΕΕ
Ο οικονομικός αντίκτυπος του Facebook στην ΕΕ
Η ανεκδιήγητη προσέγγιση για ανόσια της αγέλης
Η ανεκδιήγητη προσέγγιση για ανόσια της αγέλης
Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Ουραγός στα πακέτα διάσωσης η Ελλάδα
Αρέσει σε %d bloggers: