Τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για Πάσχα

Τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για να κάνετε Πάσχα!!!

Ποια είναι τα καλύτερα μέρη με για να κάνεις παραδοσιακές διακοπές Πάσχα στην Ελλάδα;

Αν βρεθείτε στα παρακάτω μέρη, φροντίστε να το διασκεδάσετε με την καρδιά σας, μιας και τα έθιμά τους είναι ξεχωριστά.

Βροντάδος Χίου:
Βεγγαλικά στον ουρανό φωτίζουν τη Χίο το βράδυ της Ανάστασης! Σε όσους αρέσουν τα βεγγαλικά, εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να περάσουν το Πάσχα! Οι κάτοικοι της περιοχής αρχίζουν τον καθιερωμένο ρουκετοπόλεμο!

Κέρκυρα:
Το νησί των Φαιάκων έχει πολλές ενδιαφέρουσες παραδόσεις, που προέρχονται από την ιστορία του νησιού. Τα μπαλκόνια στολίζονται με κόκκινες κορδέλες ή κόκκινα πανιά. Στην Πρώτη Ανάσταση οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν από τα μπαλκόνια τους κανάτια με νερό. Όποιος πάρει μαζί του ένα κομμάτι από τα κανάτια, θα του φέρει καλή τύχη.

Μάρπησσα Πάρου:
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τη Μ. Παρασκευή και κατά μήκος της περιφοράς του Επιταφίου γύρω από το χωριό γίνονται αναπαραστάσεις που διαδραματίζουν σκηνές από τη ζωή του Ιησού (π.χ. τη Γέννησή Του, τον Γολγοθά, τη Σταύρωση κτλ.), οι οποίες πραγματοποιούνται από τους κατοίκους που φορούν ρούχα εποχής!

Σαντορίνη:
Στο Μεγαλοχώρι αναβιώνουν κάθε χρόνο το «Λάζαρο» – φτιάχνουν έναν τεράστιο σταυρό (15-20 μέτρα) στη μέση της πλατείας του χωριού, τον οποίο τυλίγουν με δεντρολίβανο. Ο σταυρός ξεστολίζεται το Μ. Σάββατο, αλλά μένει στην πλατεία μέχρι της Αναλήψεως.

Ναύπακτος:
Οι δύο ενορίες, του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής, ξεκινούν ξεχωριστά την περιφορά του Επιταφίου και καταλήγουν στο λιμάνι, που είναι στολισμένο με έναν φλεγόμενο σταυρό στην είσοδό του και δεκάδες δάδες. Μόλις πάρουν το δρόμο της επιστροφής, ανάβουν τα πυροτεχνήματα! Το έθιμο συνδέεται με την Τουρκοκρατία και την ηρωική προσπάθεια του μπουρλοτιέρη Ανεμογιάννη να πυρπολήσει την τουρκική ναυαρχίδα.

Advertisements

Related Posts

Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Online επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Το πολύ διαδίκτυο ανεβάζει την πίεση
Το πολύ διαδίκτυο ανεβάζει την πίεση!!!
Αρέσει σε %d bloggers: