Του γιατρού όσοι περιμένουν σε ουρές για smartphone

Του γιατρού όσοι περιμένουν σε ουρές για smartphone

Του γιατρού όσοι περιμένουν σε ουρές για smartphone: «Να πάτε να σας δει γιατρός», λέει ψυχίατρος σε όσους περιμένουν στις ουρές για smartphones

Ελαφρά μορφή εξάρτησης χαρακτήρισε ο κορυφαίος Ρώσος ψυχίατρος Γκεόργκι Κοστιούκ την συμπεριφορά των ατόμων που στέκονται στις ουρές για να αγοράσουν τα νέα iPhone αλλά και για κάθε λογής ουρά σχετική με smartphones, gadgets, κλπ…

shopaholic ή ωνιομανία η μανία να αποκτήσει κάποιος κάποιο προϊόν

«Η μανία να αποκτήσει κάποιος κάποιο προϊόν, είναι μια έκφραση του εθισμού στο Shopping (shopaholic) που επιστημονικά λέγεται ωνιομανία (ψυχαναγκαστική διαταραχή αγορών). Στα άτομα που έχουν εξάρτηση σε σχέση με την αγορά κάποιου προϊόντος το κέντρο του εγκεφάλου που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση από την αγορά του συγκεκριμένου πράγματος είναι υπερτροφικό και επιζητεί συνεχή διέγερση. Και μπορεί να διεγερθεί μόνο με την αγορά ενός συγκεκριμένου πράγματος», λέει ο Κοστιούκ.

Εάν το κέντρο του εγκεφάλου δεν διεγερθεί, το άτομο αρχίζει και υποφέρει, ενδέχεται και σωματικά, από ταχυκαρδίες, πονοκεφάλους και να είναι ανήσυχο. Αυτά τα συμπτώματα παροτρύνουν τα άτομα αυτά να στέκονται στις ουρές νύχτες ολόκληρες.

Και πως μπορεί το… shopaholic να γλιτώσει από την εξάρτηση;

Ωστόσο όπως λέει ο Κοστιούκ το άτομο μπορεί να απαλλαγεί από μια τέτοιου είδους εξάρτηση.

Πρώτη προϋπόθεση είναι να παραδεχτεί το ίδιο το άτομο το πρόβλημα τουΑν γίνει αυτό τότε ξεκινάει μια νέα στάση ζωής η οποία αλλάζει την συμπεριφορά τουΕπισημαίνει παράλληλα όμως την σημασία που έχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η βοήθεια που μπορούν να παράσχουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές.

Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το Black Friday

Advertisements

Related Posts

Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας
Πως να να θωρακίσετε το WiFi σας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Νοικιάζουν hacker για κυβερνοεπιθέσεις
Νοικιάζουν hacker για κυβερνοεπιθέσεις
Είναι το παιδί σας hacker
Είναι το παιδί σας hacker;
Αρέσει σε %d bloggers: