Σάρωσε η ελληνική ρομποτική

Σάρωσε η ελληνική ρομποτική!!!

Σάρωσε η ελληνική ρομποτική!!! Η Ελληνική Ομάδα Ρομποτικής σάρωσε τα μετάλλια στην 16η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ουγγαρία!!!

Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, με θέμα την ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Ελληνική Ρομποτική: Σάρωσε τα μετάλλια στη 16η Ολυμπιάδα που έγινε στην Ουγγαρία

Την καλύτερη επίδοση, μαζί με τη Ρωσία, είχε η Ελλάδα στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας κερδίζοντας τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις.Οι Έλληνες μαθητές βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή, παρουσία του πρωθυπουργού.

Μαθητές που διακρίθηκαν στη ρομποτική βράβευσε ο Μητσοτάκης

Το σχέδιο του για το σχολείο του μέλλοντος περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

“Μάθατε να συνεργάζεστε στα πλαίσια μιας ομάδας, να θέτετε και να πετυχαίνετε φιλόδοξους στόχους, να ξεπερνάτε τις δυσκολίες”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Μάθατε να σκέπτεστε έξω από το κουτί, να βρίσκετε μη συμβατικές λύσεις σε συμβατικά προβλήματα. Αποδείξατε ότι διαθέτετε δεξιότητες που θα σας φανούν χρήσιμες σε όλη τη ζωή σας”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος γεμάτος ευκαιρίες, προκλήσεις αλλά και κινδύνους.

Είπε ότι η τεχνολογία και η ευρηματικότητα θα μπορέσει να δώσει πολλές λύσεις στα προβλήματα της ανθρωπότητας. Ειδικά για την τεχνολογία ανέφερε ότι θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής.

Θεοδωρικάκος: Η ρομποτική μπορεί να πάει την Ελλάδα πολύ ψηλά

“Πετύχατε κάτι σπουδαίο σε ένα τομέα που σχετίζεται με την έρευνα και την τεχνολογία. Ανταγωνιστήκατε συμμαθητές σας από 75 χώρες. Έχετε ικανότητες και δεξιότητες που καλλιεργήσατε περισσότερο, με σκληρή δουλειά και μεθοδική προσπάθεια”, είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Πιστεύω ότι έχετε προλάβει να μάθετε ότι την επιτυχία τη φέρνει το πάθος της δημιουργίας και η συνεχής προσπάθεια να ξεπερνάει κανείς τον εαυτό του. Είμαι σίγουρος ότι οι αξίες που εμπνέουν την ενασχόλησή σας με την ρομποτική και την έρευνα θα σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή. Είστε ήδη άξιοι ερευνητές”, συνέχισε, ενώ ανέφερε ότι πολλές από τις εφαρμογές που φτιάχνουν τα παιδιά μπορούν να φανούν χρήσιμες σε μία σειρά από τομείς.

“Ο προσανατολισμός σας έχει προορισμό τον ίδιο τον άνθρωπο. Μας γεμίζετε με περηφάνια και ελπίδα ότι η Ελλάδα του αύριο έχει προοπτική. Όσα έχετε πετύχει είναι πηγή έμπνευσης και παράδειγμα δημιουργικότητας όλων μας. Όπου κι αν καταλήξετε μην ξεχάσετε την πατρίδα, τον τόπο που σας γέννησε. Η δική σας γενιά θέλουμε να ζήσει εδώ γιατί εσείς μπορείτε να πάτε την Ελλάδα πολύ ψηλά, να την κάνετε διεθνές κέντρο γνώσης, έρευνας και καινοτομίας”, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Κεραμέως: Εισαγωγή θεματικών Ρομποτικής στο ελληνικό σχολείο

“Αποστολή του σχολείου δεν είναι μόνο να μαθαίνει γράμματα αλλά να βγάζει πιο σφαιρικά διαμορφωμένους πολίτες, με ευρύτερη διαπαιδαγώγηση. Μελετούμε την εισαγωγή νέων θεματικών στο σχολείο που έχουν να κάνουν και με την ρομποτική”, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Έσκισε η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Advertisements

Related Posts

Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Απίστευτη καταγγελία για την Cosmote
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Εκατομμύρια για επικοινωνιακή πολιτική και όχι για την υγεία
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Μόλις στο 3.5% του ΑΕΠ τα μέτρα της ΝΔ
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Χιλιάδες εργαζόμενοι ακάλυπτοι
Αρέσει σε %d bloggers: