Ποιοι θα φτιάξουν διαστημικό σταθμό στην Σελήνη;

Ποιοι θα φτιάξουν διαστημικό σταθμό στην Σελήνη; Ρωσία, Κίνα και ΕΕ σχεδιάζουν την δημιουργία διαστημικού σταθμού στην Σελήνη

Η Εθνική Διαστημική υπηρεσία της Κίνας συμφώνησε με την Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την δημιουργία Διαστημικού Σταθμού στην Σελήνη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Ου Γιανχουά, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο προσεχές διάστημα οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τους στόχους της κοινής τους δραστηριότητας σ’ αυτή την κατεύθυνση, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία στα ζητήματα που αφορούν τις κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες του μελλοντικού αυτού έργου.

Ποιοι θα φτιάξουν διαστημικό σταθμό στην Σελήνη; Ρωσία, Κίνα και ΕΕ σχεδιάζουν την δημιουργία διαστημικού σταθμού στην Σελήνη

Σε διάστημα δυο – τριών ετών οι εμπειρογνώμονες και των τριών μέρων θα παρουσιάσουν το τελικό κείμενο της μελέτης που θα εκπονήσουν. Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί διακυβερνητική συντονιστική επιτροπή.

Η Κίνα ανατάσσει επιτυχώς το δικό της διαστημικό πρόγραμμα, δημιουργώντας μετεωρολογικούς, τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, δορυφόρους ναυσιπλοΐας, καθώς και τεχνολογίες που σχετίζονται με την κατάκτηση του Διαστήματος.

Παράλληλα οι Κινέζοι επιστήμονες μελετούν τους αστεροειδείς στον πλανήτη Άρη, προγραμματίζοντας να μελετήσουν την επιφάνειά του στο διάστημα 2020-2025.

Έτοιμος για το φεγγάρι και ο Jeff Bezos

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της Amazon, παρουσίασε ένα νέο διαστημικό όχημα. Στόχος του να μεταφέρει εξοπλισμό και ανθρώπους στη Σελήνη έως το 2024.

Έλληνας βρήκε νερό σε εξωπλανήτη

Η Ελλάδα βρίσκει την θέση της στο Διάστημα

Η Ελλάδα βρίσκει την θέση της στο Διάστημα: Η Ελλάδα έχει όλες τις ικανότητες να βρει τη θέση της στο διάστημα γιατί έχει εξαιρετική έρευνα
Advertisements

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Νέο «χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες
Νέο «χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Αρέσει σε %d bloggers: