Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται

Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται

Η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται: Αποκαλυπτική η νέα έρευνα της NASA που δείχνει ότι η Σελήνη συρρικνώνεται και σείεται

Το φεγγάρι συρρικνώνεται αργά στο πέρασμα του χρόνου, κάτι που προκαλεί στο φλοιό του «ρυτίδες» αλλά και σεισμικές δονήσεις.

Όπως προκύπτει από τουλάχιστον 3.500 φωτογραφίες του Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA αλλά και σεισμογράφους που είχαν τοποθετηθεί στη Σελήνη από παλιότερες αποστολές, καθώς ο φλοιός της Σελήνης δεν είναι ελαστικός, σπάει, δημιουργώντας ζώνες χιλιομέτρων ανυψώσεων και ρηγμάτων.

Λόγω αυτής της διαδικασίας, σήμερα, ο δορυφόρος μας είναι 50 μέτρα «πιο αδύνατος» ενώ έχουν καταγραφεί, από το 1969 έως το 1977, 28 σεισμικές δονήσεις.

Jeff Bezos: Έτοιμος για το φεγγάρι

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της Amazon, παρουσίασε ένα νέο διαστημικό όχημα. Στόχος του να μεταφέρει εξοπλισμό και ανθρώπους στη Σελήνη έως το 2024.

Έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα είναι μια Ελληνίδα

Η πυρηνική φυσικός, Μαριάνθη Φραγκοπούλου, δημιούργησε ένα καινοτόμο σύστημα για την μέτρηση της ακτινοβολίας στη Σελήνη.

Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα σχεδιάζεται για το 2025

Το 2025 αναμένεται να χτιστεί το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα.

Ο Μπραντ Πιτ σε απευθείας σύνδεση με το διάστημα

Απευθείας σύνδεση με το… διάστημα είχε ο διάσημος ηθοποιός Μπραντ Πιτ. Συνομίλησε με Αμερικανό αστροναύτη ο οποίος βρίσκεται στον διεθνή διαστημικό σταθμό. Στη νέα του ταινία ο Πιτ υποδύεται έναν αστροναύτη σε επικίνδυνη αποστολή.

Έλληνας βρήκε νερό σε εξωπλανήτη

photo: pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές
Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θεωρείται νόσος
Πως θα αποφύγετε την μετάδοση του κορονοϊού
Πως θα αποφύγετε την μετάδοση του κορονοϊού;
Αρέσει σε %d bloggers: