Τα πατίνια θα σώσουν τις μεγαλουπόλεις

Τα πατίνια θα σώσουν τις μεγαλουπόλεις!!!

Τα πατίνια θα σώσουν τις μεγαλουπόλεις: Πως τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα θα κατακτήσουν τις μεγάλες πόλεις; Το παράδειγμα της Lime

Παντελώς άγνωστη στην χώρα μας η Lime, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει αναπτύξει δίκτυο ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων, τόσο απλών όσο και ηλεκτρικών, στις ΗΠΑ. Παράλληλα κάνει και τα πρώτα βήματα της στην Ευρώπη σε πόλεις όπως Παρίσι, Βρυξέλλες, Βιέννη, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν την δούμε να κάνει την εμφάνιση της και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Όλο αυτό το project της Lime στηρίζεται στο γεγονός ότι η ιδέα των υπηρεσιών ενοικίασης κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, έναντι της ιδιοκτησίας μεταφορικού μέσου ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις.

Στην περίπτωση της Lime το σύστημα λειτουργεί με την βοήθεια ειδικής εφαρμογής – application για smartphone που κλειδώνει και ξεκλειδώνει τα εφοδιασμένα με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) δίτροχα της Lime. Μετά την χρήση του δίτροχου ο ενοικιαστής το παρατά κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε ελεύθερο χώρο για να το παραλάβει στην συνέχεια κάποιος συνεργάτης της εταιρίας και να το τοποθετήσει για την αναγκαία φόρτιση.

Πρόσφατα μάλιστα η εταιρία πρόσθεσε στην γκάμα της ένα ακόμα ηλεκτρικό πατίνι, το Lime-S Generation 3, που διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς (10’’), ενσωματωμένη ανάρτηση, ενισχυμένο πλαίσιο, μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και μια αυτονομία που αγγίζει τα 48 χλμ. καθόλου άσχημα μάλλον για αστική χρήση.

Και αν αναρωτιέστε αν τέτοιες προχωρημένες ιδέες μπορεί να είναι βιώσιμες ή κερδοφόρες αρκεί μάλλον να αναφέρουμε ότι η Google έσκασε 335 εκ. δολάρια ως επένδυση στην Lime, την ίδια στιγμή που τα πατίνια της μπαίνουν στο Google Maps.

Αυξανόμενη η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Tesla φέρνει ταχυφορτιστές και στην Ελλάδα

Advertisements

Related Posts

Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το έξυπνο δαχτυλίδι για pc και κάρτες
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Το δαχτυλίδι που σώζει ζωές
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου
Πώς να πληρώνεις με το ρολόι σου;
emmiting-the-most-radiation
Ποια κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία;
Αρέσει σε %d bloggers: