Η Tesla επενδύει στην Ελλάδα

Η Tesla επενδύει στην Ελλάδα!!!

Sharing is caring!

Η Tesla επενδύει στην Ελλάδα: Κι όμως εταιρία του Elon Musk “ανοίγει” γραφεία έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα!!!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ανέκδοτο, όμως είναι πραγματικότητα ότι ο γνωστός πρωτοπόρος επιχειρηματίας Έλον Μάσκ επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα για την εγκατάσταση του νέου HUB της Tesla!!!

Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τη σχετική καταχώριση της νέας εταιρείας στο ΓΕΜη, με έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος στην Αγία Παρασκευή Αττικής και διαχειριστή τον Στέφαν Βέρκμαν.

Η Tesla επενδύει στην Ελλάδα

Ταυτόχρονα ήρθε και η επιβεβαίωση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας:

«Η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ».

Εδώ και καιρό ο Έλον Μάσκ αναζητούσε την έδρα για ένα νέο κέντρο έρευνας στη νοτιοανατολική Ευρώπη (έχει ήδη δύο hub στην Ολλανδία και ένα ακόμα στη Γερμανία). Μεταξύ των υποψήφιων χωρών, ήταν η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία, με προχωρημένες μάλιστα επαφές του ίδιου του Μασκ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι ήταν αυτό που έπεισε τον πρωτοπόρο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να επιλέξει την Ελλάδα;

«Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιο ταλέντο σε εξειδικευμένους μηχανικούς στο τομέα της ηλεκτροκίνησης και τεχνολογικά πανεπιστήμια που προσφέρουν ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και εξειδικευμένες ικανότητες στην τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων».

Ήταν η χαρακτηριστική δήλωση από τον εκπρόσωπο της Tesla, δήλωση που μάλλον ανεβάζει το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό της Ελλάδας σε άλλο level!!

Οι Έλληνες της Tesla

Με άλλα λόγια αυτό που βάρυνε καθοριστικά στην απόφαση του Μασκ για να ιδρύσει τη θυγατρική της Tesla στην Ελλάδα, ήταν οι Έλληνες που εργάζονται ήδη για αυτόν και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης που διαθέτουν. Επικεφαλής της σχεδίασης των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla είναι από το 2012 ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας «Προμηθέας» του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, η οποία εδώ και χρόνια σχεδιάζει και κατασκευάζει πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα, με τελευταίο τον «Πυρφόρο», με σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της.

Για την Tesla εργάζονται δύο ακόμα Έλληνες μηχανολόγοι, ο Κωνσταντίνος Μπούρχας και ο Βασίλης Παπανικολάου που εξειδικεύονται στη σχεδίαση ηλεκτρικών κινητήρων, ενώ η «δεξαμενή» των ελληνικών μυαλών για την εταιρεία-κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ δείχνει ανεξάντλητη.

Αναφορά για την Tesla Greece και από την αμερικανική πρεσβεία

Την επένδυση Μασκ στην Ελλάδα χαιρέτισε και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με ειδική αναφορά στο ταλέντο, τις ικανότητες και την εξειδίκευση των Ελλήνων μηχανικών, στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

Η δημιουργία του κέντρου έρευνας και σχεδιασμού καινοτόμων εφαρμογών από τον Έλον Μασκ στον «Δημόκριτο» βασίζεται ουσιαστικά στη διαθεσιμότητα εξαιρετικά ευφυών και καταρτισμένων μηχανολόγων στη χώρα μας.

Πως σχολίασε ο Τσίπρας την επένδυση της Tesla που… «πέρασε στα ψιλά»;

Μιλώντας για τα θέματα καινοτομίας και έρευνας, από το βήμα του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία να αναδείξει μια σημαντική επένδυση. Όπως είπε η σχετική είδηση τις προηγούμενες μέρες “πέρασε στα ψιλά” – αιχμή που παρέπεμπε και στα όσα είχε αναφέρει περί “εκστρατείας μηδενισμού” των αποτελεσμάτων των κυβερνητικών προσπαθειών.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ίδρυση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας Tesla, κολοσσού που δραστηριοποιείται στην τεχνολογική καινοτομία και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως είπε είναι το πρώτο R&D (Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας) που η Τesla δημιουργεί εκτός Αμερικής. Το συγκεκριμένο ερευνητικό γραφείο έρχεται στην Ελλάδα υπό την επωνυμία Tesla Greece σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος.

Μικρό το μέγεθος της Tesla Greece αλλά μεγάλη η σημασία της

Παρά το μικρό μέγεθος της Tesla Greece, η οποία αρχικά θα βασίζεται σε ένα ερευνητικό σχήμα περίπου 10 ατόμων, η ίδρυσή της αποτελεί σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός για τα δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη επιλογή δίνει το “σήμα” σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα διαθέτει το κατάλληλο δυναμικό για να υποστηρίζει κάθε ερευνητικό έργο υψηλής τεχνολογίας και κυρίως τα οράματα ενός πρωτοπόρου επιχειρηματία όπως ο 46χρονος Μασκ.

Αν μάλιστα αυτό το γεγονός συνδυαστεί και με το έντονο Αμερικανικό άρωμα που θα έχει η επόμενη ΔΕΘ, τότε μάλλον… τα καλύτερα έρχονται για την χώρα μας!!!

Related Posts

Ιός απειλεί το σύστημα πληρωμών μέσω PayPal
Ιός απειλεί το σύστημα πληρωμών μέσω PayPal
Τι αλλάζει με τους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Τι αλλάζει με τους έντυπους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Πόσα σπίτια ενοικιάζονται μέσω Airbnb στην Κρήτη
Πόσα σπίτια ενοικιάζονται μέσω Airbnb στην Κρήτη;
Έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό κόσμο
Έμπρακτη στήριξη στον αγροτικό κόσμο
shares
Αρέσει σε %d bloggers: