Η Amazon μπαίνει και στην ηλεκτροκίνηση

Η Amazon μπαίνει και στην ηλεκτροκίνηση

Η Amazon μπαίνει και στην ηλεκτροκίνηση: Η Amazon μαζί με την GM επενδύουν στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Rivian

Καθώς η Silicon Valley (έδρα των κολοσσών ψηφιακής τεχνολογίας) και το Ντιτρόιτ (έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ) εισβάλλουν ο ένας στα …χωράφια του άλλου, οι εταιρείες και στους δύο κλάδους καταλήγουν να συνάπτουν απρόσμενες συμμαχίες.

Η πιο πρόσφατη τέτοια συμμαχία ίσως είναι αυτή μεταξύ Amazon και General Motors, οι οποίες επενδύουν από κοινού στη Rivian, μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών pickup, σύμφωνα με το Reuters.

Η κοινή επένδυση θα μετατρέψει τη Rivian σε «μονόκερο», καθώς η αξία της εταιρείας θα αποτιμηθεί από 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, θα δώσει τόσο στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου όσο και στον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας μεγάλα μετοχικά μερίδια στη Rivian.

Στην ιστοσελίδα της, η Rivian αποκαλεί τα φορτηγά της «τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα περιπέτειας στον κόσμο»ισχυρισμός με τον οποίο μάλλον διαφωνεί η Tesla, η οποία κατασκευάζει το Model X, ένα μοντέλο SUV.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αναφέρθηκε στα ηλεκτρικά φορτηγά pickup ως ένα πιθανό μελλοντικό πρότζεκτ της εταιρείας. «Ίσως η δική μου προτίμηση για το επόμενο προϊόν μας να είναι το φορτηγό pickup, και είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό τέτοιο όχημα» είχε πει σε συζήτησή του με αναλυτές.

Η GM επενδύει ήδη σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το Chevrolet Bolt EV. Και τόσο η GM όσο και η Amazon επενδύουν σε άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες αυτοκινήτου.

Αξίζει ίσως να αναφέρουμε και την συμμετοχή της σε έναν ιδιωτικό γύρο επενδύσεων στην Aurora, μια εταιρεία αυτόνομων οχημάτων που συγκέντρωσε 530 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

Μ’ αυτό τον τρόπο ίσως ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας να δείχνει στην νέα αγορά ηλεκτροκίνησης ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όχι μόνο σκοπεύει να μπει στην συγκεκριμένη αγορά αλλά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις με στόχο βέβαια πάντα την κορυφή…

Ποια είναι όμως η Rivian;

Η Rivian, μία startup ηλεκτροκίνητων οχημάτων με έδρα τις ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερους από 750 υπαλλήλους. Η εταιρεία προς το παρόν έχει παρουσιάσει δύο μοντέλα, το pickup φορτηγάκι R1T και το SUV της, R1S.

Το R1T εντυπωσίασε κυρίως με την μπαταρία και την εμβέλειά της, η οποία σε διάφορες εκδόσεις θα ξεκινά από 370+ χλμ. και θα φτάνει τα 640+ χλμ. σύμφωνα με την Rivian. Η εταιρεία παράλληλα έχει ανακοινώσει πως το όχημα θα προσφέρει ταχεία φόρτιση, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2020.

Το πόσες προ-παραγγελίες έχει το συγκεκριμένο όχημα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, ωστόσο το ότι η Amazon προχώρησε με την επένδυσή της, προδιαθέτει για υψηλό αριθμό κρατήσεων.

Πονοκέφαλος η Tesla για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Με πληροφορίες από Reuters

Related Posts

Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Και η Cosmote στο παιχνίδι του streaming
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας
Η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας
Η κλιματική αλλαγή τρώει και τον Νέμο
Η κλιματική αλλαγή τρώει και τον Νέμο
Αρέσει σε %d bloggers: