Γιατί όλοι πιέζουν για το 5G

Γιατί όλοι πιέζουν για το 5G;

Γιατί όλοι πιέζουν για το 5G; Ποια θα είναι τα οικονομικά οφέλη της τεχνολογίας 5G για την ΕΕ; Και τι θα αποφέρει η συνεργασία με την Huawei;

Η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεχνολογιών που θολώνουν τις γραμμές μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου. Σύντομα, δισεκατομμύρια συνδεδεμένα αντικείμενα γύρω μας θα παράγουν δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της παραγωγικότητας και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι φορείς τηλεπικοινωνιών, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πιέζουν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. Η εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητά της έχει τη δύναμη να ξεκλειδώσει την Τεχνητή νοημοσύνη και το Ίντερνετ των πραγμάτων.

Για την Ευρώπη, είναι σημαντικό να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Πώς θα το κάνει αυτό; Μέσω της συνεργασίας.

Ευρωπαίοι ηγέτες από διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία, η βιομηχανία, η ενέργεια και η υγειονομική περίθαλψη συγκεντρώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καινοτομίας και στο Eco-connect της Huawei στο Παρίσι για να βρουν τρόπους από κοινού για να επιταχυνθεί η ψηφιοποίηση της ηπείρου.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένα κράτη μέλη όπως η Γερμανία ανησυχούν ότι η συνεργασία πάνω στην τεχνολογία 5G με επιχειρήσεις που δεν υποστηρίζονται από κράτη μέλη της ΕΕ, εγείρει ζητήματα ασφάλειας. Πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να κάνει την Ευρώπη πιο ευάλωτη σε κυβερνοεπιθέσεις και πολύ εξαρτημένη από ξένους προμηθευτές. Η Ευρώπη εξέδωσε πρόσφατα συστάσεις για να καταστήσει ασφαλέστερο το δίκτυο 5G.

Ο ιδρυτής της Huawei Ζενγκφέι Ρεν στο Euronews

Ο ιδρυτής του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα μιλά για τις αμερικανικές κατηγορίες, για το 5G και το μέλλον των επικοινωνιών.

Για τον Μάρκους Γκρούμπους, διοικητικό στέλεχος μιας γερμανικής επιχείρησης που παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, είναι σημαντικό να συμβαδίζουμε με την καινοτομία:

«Η Huawei έχει αυτήν την στιγμή την κορυφαία τεχνολογία… ίσως οι άλλοι είναι 18-24 μήνες πίσω… Προσωπικά, αναρωτιέμαι, η σύσταση είναι πολιτικά καθοδηγούμενη; επειδή η Huawei παρέχει ήδη τον εξοπλισμό για τα δίκτυα 3G και 4G».

Η Τζοσιάν Κουτάγιαρ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε:

«Όταν η Ευρώπη θέτει κανόνες, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται ως περιορισμός, αλλά ως ευκαιρία για καλύτερα πρότυπα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαζόμαστε με ξένους εταίρους, γιατί αυτό θα μπορούμε να μας οδηγήσει στην απομόνωση».

Η Huawei πιστεύει ότι η τεχνογνωσία της είναι το κλειδί για να βοηθήσει την Ευρώπη να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν έχει να κάνει μόνο με τα ρομπότ, την πληροφορική και τα έξυπνα εργοστάσια, αλλά και με τις πραγματικές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Η Ευρώπη βλέπει την τεχνολογία 5G ως ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά με παγκόσμια έσοδα που αναμένεται να φθάσουν τα 225 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025.

Huawei Seeds for the Future

photo: pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Εργασιακός παράδεισος η Φινλανδία
Εργασιακός παράδεισος η Φινλανδία;
Η ΕΕ στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης
Η ΕΕ στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης
12 τάσεις που θα σημαδέψουν το 2020
12 τάσεις που θα σημαδέψουν το 2020
Αρέσει σε %d bloggers: