Έρχεται και το Open Coffee Heraklion

Έρχεται και το Open Coffee Heraklion

Έρχεται και το Open Coffee Heraklion: Έρχεται και το 8ο Open Coffee Heraklion στις 19 Ιανουαρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Open Coffee Heraklion επιστρέφει δυναμικά με την 8η κατά σειρά συνάντηση του, στις 19 Ιανουαρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

“Στο 8o Open Coffee Heraklion θα συζητήσουμε για ταξιδιωτικές εμπειρίες, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, ενώ θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε από κοντά ένα από τα ελληνικά funds”, αναφέρουν στην ανακοίνωση του event οι διοργανωτές του.

Οι πόρτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα ανοίξουν, όπως πάντα, στις 18:00 ενώ οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στις 18:30.

Οι ομιλητές:

Σουζάνα Θεοδωρίδου, Co-Founder & General Manager | Grekaddict.com

Η Σουζάνα έχει εξειδίκευση, εμπειρία και πάθος για τον τομέα του τουρισμού, ενώ οι σπουδές της ήταν πάνω στη Φιλοσοφία. Έχει διακριθεί και κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού Get in the Ring Greece 2018. Θα μας μιλήσει για το πώς η Grekaddict.com συμβάλει με τον τρόπο της στην προαγωγή του βιώσιμου τουρισμού, βοηθάει τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τα έσοδά τους, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους αλλά και την ικανοποίηση των πελατών τους, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και προωθεί τον τοπικό εναλλακτικό τουρισμό!

Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου, Co-Founder & General Partner | Velocity.Partners

Τον Δημήτρη οι περισσότεροι των γνωρίζουμε από το TEDxAthens. Εκτός όμως από τον ρόλο του Curator εκεί και πριν αναλάβει δράση στο Velocity.Partners, ήταν -και συνεχίζει να είναι- co-founder στο Found.ation, το TechTalent School και το TechTalent Pool. Ο ίδιος μιλάει τακτικά για θέματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας, design thinking, αλλά και digital storytelling και ηγεσίας. Στο 8o Open Coffee Heraklion θα μας εκμυστηρευτεί τι δεν πρέπει να παρουσιάζουμε όταν πρόκειται να κάνουμε pitch την ιδέα μας σε κάποιο fund όπως το Velocity.Partners (ένα ελληνικό fund που αναζητά startups σε pre-seed και seed στάδιο, με σκοπό να υποστηρίξει όλους εκείνους τους γενναίους δημιουργούς τεχνολογικών εταιρειών).

Σταύρος Κατέρος, Lead VR/UX Developer | ORamaVR

O Σταύρος είναι προγραμματιστής και ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα και συγκεκριμένα με το User Experience -δηλαδή την εμπειρία του χρήστη- μέσα σε αυτήν, στην κρητικής καταγωγής startup που ακούει στο όνομα ORamaVR. Η εταιρία σκοπό έχει την εκπαίδευση ακριβείας, υψηλού επιπέδου σε χειρουργούς μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR), δημιουργώντας την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα VR προσομοίωσης χειρουργικών επεμβάσεων εκπαίδευσης και εξάσκησης χειρουργών. Ναι, πολύ καλά διάβασες! Ο ίδιος θα μας μιλήσει για το πώς γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα πίσω από την επιτυχημένη εταιρεία, το target-group της και τα άμεσα μελλοντικά τους βήματα.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το Open Coffee Heraklion δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων, που αν και δεν συνδέονται μεταξύ τους με κάτι ορατό, τους ενώνει το κοινό τους ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τις καινοτόμες ιδέες στο επιχειρείν. Κοινή ανάγκη όλων είναι ένα σημείο συνάντησης όπου θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο χώρο των start-up και του επιχειρείν γενικότερα, να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις και να γνωρίσει ανθρώπους που τους αρέσει να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Η ιδέα για αυτές τις άτυπες συναντήσεις ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στο Λονδίνο όταν o Saul Klein κάλεσε μέσω διαδικτύου, σε μία ανοιχτή συνάντηση επιχειρηματίες, επενδυτές αλλά και όσους ήθελαν να τον ακούσουν και να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Το Open Coffee Club ως ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα, και μέσα σε λίγα χρόνια μια απλή συνάντηση για καφέ μετατράπηκε σε έναν από τους κυριότερους τρόπους έκφρασης της Start-up κοινότητας.

Η ομάδα που στηρίζει το Open Coffee Heraklion αποτελείται από εθελοντές που πιστεύουν ότι υπάρχουν μοναδικές ιδέες και έντονος δυναμισμός στο νησί της Κρήτης, που αξίζουν να “ακουστούν”, να εμπνεύσουν, αλλά και να αποκτήσουν σάρκα και οστά. Μεταξύ των εθελοντών βρίσκεται και ο “δικός” μας Μιχάλης Βελονάκης, γνωστός και ως Svelon.

Σκοπός είναι πέρα από την ενημέρωση, και την παρουσίαση νέων καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών, η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και της συνεργασίας, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αξιοποίησης και εφαρμογής των γνώσεων αυτών.

Συγκεκριμένα τώρα για το 8ο Open Coffee Heraklion να πούμε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλωθεί στον σύνδεσμο γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δείτε και το σχετικό event στο facebook ακολουθώντας τον σύνδεσμο: 8o Open Coffee Heraklion

Για πρώτη φορά στη CES και ελληνικές startups

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: