Επενδύσεις δισ. ευρώ για μπαταρίες ιόντων λιθίου

Επενδύσεις δισ. ευρώ για μπαταρίες ιόντων λιθίου: Η ΕΕ ετοιμάζεται να ρίξει χρήμα για νέες τεχνολογίες μπαταριών, τονώντας έμμεσα την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία!!! 

Ένας στους είκοσι Ευρωπαίους εργάζεται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι, αν δεν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία μπαταριών, οι θέσεις εργασίας αυτές κινδυνεύουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ σκοπεύει να επιτρέψει την κρατικήέρευνα ηλεκτρικών μπαταριών και θα προσφέρει δισεκατομμύρια σε εταιρείες που επιθυμούν να χτίσουν γιγάντια εργοστάσια, όπως ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη Δευτέρα.

«Οι μπαταρίες θα είναι εξίσου απαραίτητες για την αυτοκινητοβιομηχανία του 21ου αιώνα, όσο ο κινητήρας καύσης ήταν στον 20ο αιώνα», δήλωσε ο Μάρος Σεφτσόβιτς, Αντιπρόεδρος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζοντας την επέτειο ενός έτους της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Μπαταρίας.

«Για να διατηρήσει η ΕΕ την ηγετική της θέση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και στα συστήματα καθαρής ενέργειας, πρέπει να έχει ανεξάρτητη ικανότητα ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών», πρόσθεσε.

Ο στόχος της ΕΕ είναι να μειωθεί η εξάρτηση από τις μπαταρίες από την Ασία, ιδιαίτερα από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, καθώς οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες υπόκεινται σε αυξανόμενη πίεση για να προλάβουν την εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ενδεικτικά η σουηδική εταιρεία παραγωγής μπαταριών Northvolt, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη σε εγκαταστάσεις της στη σκανδιναβική χώρα, ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πρόσθετα κεφάλαια για την επιτάχυνση της κατασκευής του μεγάλου έργου.

Στόχος η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Πόσοι είναι οι επιστήμονες στην ΕΕ
Πόσοι είναι οι επιστήμονες στην ΕΕ;
Ο πληθυσμός της Γης με βάση τον ΟΗΕ
Ο πληθυσμός της Γης με βάση τον ΟΗΕ
7 εκατ. παιδιά στερούνται την ελευθερία τους
7 εκατ. παιδιά στερούνται την ελευθερία τους
Αρέσει σε %d bloggers: