Εναλλακτική και

Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια

Εναλλακτική και “πράσινη” λύση τα ενεργειακά τζάκια: Τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το τζάκι μας!!!

Ο Θεοδόσης Φράγκος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου “Φράγκος“, μας ενημερώνει για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το τζάκι μας.

Ενεργειακό τζάκι: Οικολογική και οικονομική «απάντηση» στο πετρέλαιο

Με τα κρύα όσο πάνε να «σφίγγουν», οι ανάγκες για ζεστασιά στο σπίτι είναι πολλές και προτείνονται εναλλακτικές λύσεις που είναι πιο οικονομικές και πιο προσοδοφόρες.

«Πράσινη» θέρμανση με ελάχιστο κόστος

Περίπου ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της «ενεργειακής φτώχειας», δυσκολεύεται, δηλαδή, να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος ή να εξασφαλίσει μια επαρκή θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού του. Και αυτή η διαπίστωση βέβαια ήταν μια διαπίστωση στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τώρα πλέον τα πράγματα είναι χειρότερα…

Ιδιαίτερα οικονομική λύση για θέρμανση θεωρούνται τα ενεργειακά τζάκια και οι σόμπες βιομάζας, αφού προσφέρουν οικονομία έως και 60% σε σχέση με το πετρέλαιο. Το κόστος ενός αερόθερμου τζακιού με φυσική κυκλοφορία αέρα, που θερμαίνει 60-80 τ.μ. αρχίζει από 1.100 ευρώ, ενώ μιας σόμπας βιομάζας για 70 τ.μ. από 1.900 ευρώ.

Ποιοτικός και οικολογικός τρόπος για να κρατήσετε ζεστό το σπίτι σας

Τα σύγχρονα ενεργειακά τζάκια αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Προσφέρουν υψηλή αισθητική και κορυφαίες αποδόσεις. Αποτελούν έναν ποιοτικό και οικολογικό τρόπο για να ζεστάνετε ολόκληρο το σπίτι.

Τι είναι τα ενεργειακά τζάκια καλοριφέρ;

Αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία και έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να λειτουργήσουν σαν λέβητες και να παράγουν ζεστό νερό. Επιλέγοντας ένα τέτοιο τζάκι αξιοποιούμε τα καλοριφέρ που υπάρχουν ήδη στον χώρο, ζεσταίνοντας το σπίτι ομοιόμορφα χωρίς να χρειαζόμαστε τον καυστήρα πετρελαίου. Παράλληλα αυτά τα συστήματα έχουν την δυνατότητα να ζεστάνουν το boiler ώστε να υπάρχει και ζεστό νερό χρήσης.

Τι είναι τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια;

Το συγκεκριμένο είδος τζακιού ζεσταίνει τον χώρο μέσω της παραγωγής ζεστού αέρα. Ο αέρας αυτός μεταφέρεται στον χώρο με ελεύθερη φυσική ροή ή μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Ανάλογα με την θερμαντική ικανότητα του ενεργειακού τζακιού που θα επιλέξετε μπορείτε να καλύψετε από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο μέχρι και ολόκληρο το σπίτι.

Τι θα κερδίσουμε με την τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού;

Η επιλογή ενός ενεργειακού τζακιού προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

  • Υψηλή θερμική απόδοση και μεγάλη θερμική ισχύ
  • Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου
  • Σημαντική μείωση των εκπομπών CO και μικροσωματιδίων (οικολογικά μοντέλα)
  • Υψηλή αισθητική
  • Κορυφαία τεχνολογία
  • Καλύτερους οικονομικούς όρους θέρμανσης
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια
  • Αντοχή στον χρόνο

Κάπνισμα και ξυλόσομπες σκοτώνουν τους Έλληνες

Η αιθαλομίχλη πνίγει ξανά τις μεγαλουπόλεις

Advertisements

Related Posts

Η απάτη της ΝΔ σε 7 βίντεο
Η απάτη της ΝΔ σε 7 βίντεο
Ανησυχία και στην Ελλάδα για τον COVID-19
Ανησυχία και στην Ελλάδα για τον COVID-19
Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε μνημόνιο
Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε μνημόνιο
Στα άδυτα του Ινστιτούτου Παστέρ
Στα άδυτα του Ινστιτούτου Παστέρ
Αρέσει σε %d bloggers: