Βιοκαύσιμο από κόκκους καφέ για λεωφορεία

Βιοκαύσιμο από κόκκους καφέ για λεωφορεία

Βιοκαύσιμο από κόκκους καφέ για λεωφορεία: Πως οι κόκκοι καφέ που έχουν περισσέψει στο Λονδίνο θα κινούν το ένα τρίτο των λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας;

Οι κόκκοι καφέ που έχουν περισσέψει στο Λονδίνο θα δίνουν βιοκαύσιμο που θα τροφοδοτεί το ένα τρίτο των λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας!!! Τα λεωφορεία του Λονδίνου ίσως τροφοδοτούνται στο μέλλον από κόκκους καφέ που έχουν περισσέψει, στο πλαίσιο ενός νέου έργου βιοκαυσίμων.

Και γιατί τα απόβλητα καφέ να πηγαίνουν χαμένα;

Οι κάτοικοι του Λονδίνου πίνουν συνολικά συνήθως περισσότερα από 20 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ την ημέρα, οδηγώντας σε 200.000 τόνους απορριφθέντων κόκκων καφέ κάθε χρόνο.

Shell and bio-bean 2017 Credit: Ed Robinson/Shell

Σύμφωνα με τον Άρθουρ Κέιιδρυτή της εταιρείας καθαρής ενέργειας Bio Beanοι περισσευούμενοι κόκκοι είναι υψηλοί σε θερμίδες και μπορούν να αξιοποιηθούν.

Αυτές οι θερμίδες έχουν σημαντικό ενεργειακό δυναμικό και μπορούν να αποτελέσουν οικιακή και βιομηχανική πηγή καυσίμων.

Βιοκαύσιμο από κόκκους καφέ

Η εταιρεία δημιούργησε ένα βιοκαύσιμο από καφέ σε μια κλίμακα αρκετά μεγάλη ώστε να τροφοδοτεί μερικά από τα λεωφορεία του Λονδίνου.

Το εργοστάσιο της εταιρείας μπορεί να ανακυκλώνει 50.000 τόνους αποβλήτων καφέ κάθε χρόνο. Ο καφές προέρχεται από συνεργασίες με καφετέριες και εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τον καφέ αυτόν εξάγεται λάδι και συνδυάζεται με άλλα λίπη και έλαια ώστε να δημιουργήσει ένα βιοσυστατικό, που στη συνέχεια αναμειγνύεται με ντίζελ για να δημιουργήσει το βιοκαύσιμο.

Χωρίς περαιτέρω τροποποίηση, το βιοκαύσιμο τοποθετείται απευθείας σε επιλεγμένα λεωφορεία του Λονδίνου. Και έτσι συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών του τομέα των μεταφορών. Επιπλέον μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλεικαι στη μείωση των αποβλήτων που παράγονται από τη βιομηχανία καφέ.

Προς το παρόν, τα 6.000 λίτρα καφέ που αξιοποιήθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα από τη Bio Bean θα ήταν επαρκή για να τροφοδοτήσουν ένα μόνο λεωφορείο για ένα χρόνο.

Το Λονδίνο παράγει αρκετά απόβλητα καφέ ώστε το βιοκαύσιμο να καλύψει δυνητικά το ένα τρίτο των λεωφορείων του Λονδίνου.

Τα ενεργειακά φυτά μπορούν να ανεβάσουν το ΑΕΠ κατά 15 δισ. ευρώ ετησίως

Related Posts

Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac
Τι δείχνει έρευνα για όσους δουλεύουν με Mac;
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Τα Όσκαρ της Apple για το App Store
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Φύλλο και φτερό οι συνδρομητές του Netflix
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: