Βιογραφικό χωρίς γλώσσες προγραμματισμού

Βιογραφικό χωρίς γλώσσες προγραμματισμού;

Βιογραφικό χωρίς γλώσσες προγραμματισμού; Δείτε ποιες είναι οι γλώσσες προγραμματισμού που θεωρούνται must για το βιογραφικό σας…

Οι γλώσσες προγραμματισμού βέβαια θεωρούνται ένα απαραίτητο προσόν για όσους ασχολούνται στον τεχνολογικό τομέα. Οπότε αν εσείς δεν βρίσκεστε σε αυτό τον κλάδο ή δεν προγραμματίζετε την μελλοντική σας μεταπήδηση σε αυτό τον κλάδο, τότε… λυπούμαστε επιλέξατε να διαβάσετε λάθος άρθρο. Το γνωστό ρητό πάντως λέει “Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε” οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς και να το διαβάσεις το άρθρο τελικά; Δεν έχεις να χάσεις και κάτι…

Μάλιστα, κάπου στις αρχές του 2015, η γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Glassdoor.com είχε δημοσιεύσει μια λίστα με τις 25 πιο υψηλόμισθες θέσεις εργασίας, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε ζήτηση.

Οι περισσότερες από αυτές ανήκουν στον τομέα της τεχνολογίας και σχεδόν όλες ζητούν από τους υποψηφίους να γνωρίζουν τον… κώδικα!!! It’s all about coding λοιπόν…

Βέβαια, ο κόσμος της κωδικοποίησης είναι τεράστιος, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες γλώσσες προγραμματισμού, οι οποίες είναι απαραίτητες σε εκείνους που βρίσκονται στο χώρο της τεχνολογίας.

Στην συνέχεια λοιπόν σας παρουσιάζουμε τις πιο σημαντικές ή μάλλον τις πιο περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης προγραμματισμού.

SQL

Ο προγραμματισμός σε SQL χρησιμοποιείται σε πολλές μεγάλες εταιρείες για την ενημέρωση ή την ανάκτηση πληροφοριών από μια βάση δεδομένων. Οι επιχειρήσεις που έχουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών στη βάση δεδομένων τους, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να κατανοήσουν περισσότερο τις ανάγκες του κοινού.

Java

Ο προγραμματισμός σε Java χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία εφαρμογών στους υπολογιστές. Σημειώνεται ότι εάν κάποιος γνωρίζει να χειρίζεται την συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού, θα μπορεί στο μέλλον να μάθει πιο εύκολα άλλες γλώσσες.

JavaScript

Παρά τις ομοιότητες που έχουν το Java και το JavaScript έχουν και μια εξαιρετικά μεγάλη διαφορά στον κόσμο της κωδικοποίησης. Το JavaScript είναι πρωτίστως μια scripting γλώσσα και χρησιμοποιείται στις HTML σελίδες.

C#

Το C# είναι μια γλώσσα προγραμματισμού C και όποιος τη γνωρίζει θα μπορεί να μάθει πιο εύκολα την C++, καθώς και το Java. Το C# αναπτύχθηκε και διατηρείται από τη Microsoft, ενώ όσοι τη χρησιμοποιούν μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

C++

To C++ είναι μια παραλλαγή της γλώσσας προγραμματισμού C και είναι αρκετά δημοφιλής σε ορισμένους κύκλους για την ανάπτυξη παιχνιδιών και σε πολλά μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα.

Python

To Python είναι μια scripting γλώσσα όπως η JavaScript, ωστόσο και οι δύο έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, όσον αφορά τη σύνταξη και την εκτέλεσή τους.

Ruby on Rails

To Rubby on Rails είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή γραμμένη σε Ruby, μια αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού. Μερικές από τις πιο κορυφαίες ιστοσελίδες, όπως το Hulu, το Twitter, το Airbnb και το Groupon χρησιμοποιούν το Rails για να εμπλουτίσουν τις διαδικτυακές εφαρμογές τους.

iOS/Swift

To Swift είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που δημιουργήθηκε από την Apple για το iOS. Μέσω του Swift μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές για iPhone συσκευές και να τις κυκλοφορήσετε στο App Store.

Advertisements

Related Posts

Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά
Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά
Πόσους χρήστες έχει το Twitter
Πόσους χρήστες έχει το Twitter;
Τα 7 ψηφιακά θανάσιμα αμαρτήματα
Τα 7 ψηφιακά θανάσιμα αμαρτήματα
Υπάρχει ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο
Υπάρχει ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο;
Αρέσει σε %d bloggers: