300 εκατ. ευρώ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα

Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης!!!

Η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έδωσε το «πράσινο φως» για επενδύσεις ύψους 300 εκατ. στην Ελλάδα.

Οι επενδύσεις αφορούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα ενώ μεγάλο ποσοστό της χρηματοδότησης θα δοθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 43 μεγαβάτ. Το μεγαλόπνοο έργο έχει αναλάβει η εταιρία Volterra, θυγατρική της J&P Avax.

Το υπόλοιπο ποσό της χρηματοδότησης αφορά σε κατασκευές μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ, δηλαδή αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιομάζα, γεωθερμία αλλά και δίκτυα μεταφοράς και διανομής. Αυτά μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται όχι μόνο να διευκολύνουν την απορρόφηση της «πράσινης» ενέργειας αλλά και να ενισχύσουν την αποδοτικότητα του ήδη υπάρχοντος δικτύου, μειώνοντας παράλληλα τις όποιες απώλειες.

Ο νέος μηχανισμός, τον οποίο υπέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και έχει τεθεί σε ισχύ από την έγκρισή του τον περασμένο Νοέμβριο, αναμένεται να είναι καταλυτικής σημασίας καθώς οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα συμβάλλουν στη μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 500.000 τόνους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Related Posts

Η Deloitte προβλέπει τις νέες τάσεις
Η Deloitte προβλέπει τις νέες τάσεις
Προσπάθεια φίμωσης του cretadrive.gr
Προσπάθεια φίμωσης του cretadrive.gr
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Την πέθανε στο Facebook για να της αρπάξει τον άνδρα
Αρέσει σε %d bloggers: