Όλα τα είχαμε… το δίποδο robot – smartphone μας έλειπε!!!

Τον Μάιο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο στην αγορά το robot smartphone της Sharp!!!

Το μικρό ρομπότ της Sharp θα έχει ενσωματωμένο και ένα smartphone και θα κυκλοφορήσει τον Μάιο στην αγορά, στην τιμή των 1.800 δολαρίων ΗΠΑ. Είναι η πρώτη ανάλογη συσκευή που κάνει την εμφάνισή της, με ύψος 19,5 εκατοστών και βάρος 390 γραμμαρίων. Το μικρό ρομπότ μπορεί να περπατά στα δυο του πόδια και να μιλά στον ιδιοκτήτη του. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχει και όνομα… Robohon!!!

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η Sharp είχε παρουσιάσει το Robohon τον Οκτώβριο, με τις περισσότερες θετικές αντιδράσεις να εστιάζουν στον όμορφο και γλυκό σχεδιασμό του…

Βέβαια η αθωότητα αυτή τελειώνει εκεί που ξεκινά η ανάγκη της εταιρίας για… ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, μιας και για να μπορεί κάποιος να πιάσει κουβέντα με το πανάκριβο δίποδο smartphone του θα πρέπει να γίνει συνδρομητής σε μια cloud υπηρεσία, η οποία στοιχίζει περίπου 9 δολάρια τον μήνα, αλλιώς το Robohon θα παραμένει σιωπηλό, άσχετα με το τι το ρωτά ο κάτοχός του…

Αναφορικά τώρα με τα χαρακτηριστικά του, να πούμε ότι το robot smartphone της Sharp είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη 2 ιντσών, μια κάμερα 8 Megapixel στο κεφάλι του και έναν μικρό projector που μπορεί να προβάλλει εικόνες ανάλυσης 1280×720 pixels. Το λειτουργικό του σύστημα είναι Android 5.0.

Περπατά, μιλά, χορεύει και συνδέεται σε LTE. Μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους από το πρόσωπο ή την φωνή τους και να προσαρμοστεί ανάλογα, θα ενημερώσει αν έχεις κάποιο μήνυμα ή να χαμογελάσεις στην κάμερα κλπ. Όταν δει ότι είσαι λυπημένος και μόνος, προβάλει χαρούμενες εικόνες για να σου αλλάξει διάθεση.

Τέλος, να πούμε ότι το RoboHon έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Tomotaka Takahashi, γνωστό για τα ανθρωποειδή ρομπότ που έχει σχεδιάσει.

Advertisements

Related Posts

Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Virtual βόλτα στο μουσείο της Honda
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Βόλτα στο μουσείο της Lamborghini
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τηλεεργασίας;
Αρέσει σε %d bloggers: