Κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ΕΕ μπορεί να μην είναι πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη θέλει όμως να ρυθμίσει τον τομέα αυτό

Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε πολιτικούς να μιλάνε με ρομπότ, αλλά η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν φαίνεται να το απολαμβάνει! Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης του Φλαμανδικού Πανεπιστημίου στις Βρυξέλλες. Περίπου 200 άτομα εργάζονται εδώ για έργα που χρηματοδοτούνται εν μέρει από την ΕΕ.

Κομισιόν: κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από την παρουσίαση της στρατηγικής της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Εδώ μπόρεσα να δω πώς η τεχνητή νοημοσύνη εξυπηρετεί τους ανθρώπους και να δω την εφαρμογή που βοηθάει ανθρώπους στην καθημερινή ζωή. Και είναι συναρπαστικό να το δει κανείς αυτό. Γενικά η τεχνολογία είναι ουδέτερη και εξαρτάται από εμάς τι κάνουμε με αυτήν», είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την υγειονομική περίθαλψη έως τις μεταφορές, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την καινοτομία, ωστόσο κρύβει κινδύνους.

Η ΕΕ θέλει να είναι η πρώτη στον κόσμο που θα ρυθμίζει τον τομέα αυτό, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση της δεοντολογίας, της διαφάνειας, της ασφάλειας και της ευθύνης.

Οι νέοι κανόνες θα έχουν συνέπειες για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook έσπευσε στις Βρυξέλλες να συναντήσει κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ.

Όπως συνέβη και με τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικότητας, η νέα πολιτική για την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να εμπνεύσει άλλους νομοθέτες στον κόσμο.

Η ΕΕ στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Γυμναστική στο μπαλκόνι
Γυμναστική στο μπαλκόνι
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
5 τροφές που κατατροπώνουν το λίπος
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Αρέσει σε %d bloggers: