Χύμα τα αρχεία χρηστών του Facebook

Χύμα τα αρχεία χρηστών του Facebook: Εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Facebook χύμα στους servers του Amazon Cloud

Αντιμέτωπη με ακόμα ένα σκάνδαλο βρίσκεται η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, η οποία αδυνατεί να “σφραγίσει” τα ιδιωτικά δεδομένα των εκατομμυρίων χρηστών της.

Τα αρχεία εκατομμυρίων χρηστών του facebook βρέθηκαν έκθετα στους servers της πλατφόρμας cloud της Αmazon, όπως ανέφεραν την Τετάρτη ερευνητές της εταιρίας UpGuard για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό με πρωταγωνίστρια την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία παραμένει ανασφαλής για τους χρήστες της, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να “σφραγίσει” τα ιδιωτικά δεδομένα τους.

Το facebook είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι επίλυσε το πρόβλημα που υπήρχε και το οποίο εξέθεσε τους κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών που ήταν αποθηκευμένοι σε αναγνώσιμη μορφή από τους υπαλλήλους της εταιρίας στα εσωτερικά τους συστήματα.

Το blog KrebsOnSecurity που επίσης ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, είχε αναφέρει τον Μάρτιο ότι οι κωδικοί ήταν προσβάσιμοι σε 20.000 υπαλλήλους του facebook από τις αρχές του 2012.

Παραδοχή Facebook για το χάος που προκάλεσε

Με πληροφορίες από Reuters

Advertisements
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι χάκερ θα προκαλούν τροχαία ατυχήματα
Οι χάκερ θα προκαλούν τροχαία ατυχήματα
Το επάγγελμα που αναζητούν όλοι
Το επάγγελμα που αναζητούν όλοι
Νοικιάζουν hacker για κυβερνοεπιθέσεις
Νοικιάζουν hacker για κυβερνοεπιθέσεις
Είναι το παιδί σας hacker
Είναι το παιδί σας hacker;
Αρέσει σε %d bloggers: