Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος: Ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς έχει ξεκινήσει για τα καλά…

Φερόμενο ηγετικό στέλεχος της ομάδας που υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω τα χτυπήματα “DDoS” σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες έγραψε στο Twitter πως «τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος».

Αυτό αποκάλυψε ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος.

«Είναι ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε επιθέσεις που γίνονται καθαρά για λόγους κυριαρχίας. Το γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλού ρίσκου και δεν μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς ζημιές στη χώρα», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Στις 5:00 το πρωί ενημερώθηκα για ένα tweet που έκανε ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας, από τον ψεύτικο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter και έγραφε συγκεκριμένα ότι τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ένα μιλιταριστικό βιντεάκι».

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος: Ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς έχει ξεκινήσει για τα καλά…

Επισήμανε επίσης ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και στην προηγούμενη επίθεση στη σελίδα της ΕΥΠ, δεν υπήρξε επίθεση πραγματικού hacking, αλλά μία απλή επίθεση, στέλνοντας πάρα πολλά πακέτα δικτύου στη σελίδα με αποτέλεσμα ο server να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.

«Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και άθελά μας. Οι Τούρκοι έχουν ένα κόστος από μηδέν ευρώ έως 400 δολάρια και για να πάρεις αντίμετρα ασφαλείας είναι κάτι που θα κοστίσει πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ούτε κάποιου πληροφοριακού συστήματος».

Μεταξύ κυβερνητικών σελίδων που δέχθηκαν επιθέσεις είναι αυτές των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένες υπηρεσίες mail των υπουργείων όπως για παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Anonymous Greece: «Χάκερς του Ερντογάν επιτέθηκαν στη χώρα μας»

Ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς έχει ξεκινήσει για τα καλά. Οι Τούρκοι επιτέθηκαν την Πέμπτη εκ νεού σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Αποκλειστικό – Οι “Anonymous Greece” στο Open : “Μολών λαβέ” το μήνυμα στους Τούρκους χάκερς

Συνεχίζεται ο ακήρυχτος πόλεμος Ελλήνων και Τούρκων χάκερ στο διαδίκτυο. Λίγες ώρες μετά τη νέα τουρκικής προέλευσης κυβερνο-επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, οι «Greek Anonymous» μίλησαν στο Open και στον Δημήτρη Φρέσκο, προαναγγέλλοντας αντίποινα.

Ενοικιάζουν hacker για κυβερνοεπιθέσεις

Advertisements

Related Posts

Γραφικά ορεινά χωριά που μπορείς να ερωτευτείς
Γραφικά ορεινά χωριά που μπορείς να ερωτευτείς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Πιο δύσκολη η απογείωση των αεροπλάνων
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Το μέλλον της ναυσιπλοΐας
Αρέσει σε %d bloggers: