Το facebook θα κάνει κρυφά τα like

Το facebook θα κάνει κρυφά τα like

Το facebook θα κάνει κρυφά τα like: Στο Facebook σχεδιάζουν να κάνουν τα likes στις αναρτήσεις κρυφά για τους υπόλοιπους χρήστες

Το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο να κάνει ιδιωτικό τον αριθμό των Likes που συγκεντρώνουν τα διάφορα posts των χρηστών του. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, τείνουν να αυτολογοκρίνονται απλώς και μόνο για να κερδίζουν περισσότερα Likes, υιοθετώντας ακόμα και απόψεις που δεν ενστερνίζονται, για να κερδίσουν όση περισσότερη διαδικτυακή εύνοια μπορούν από το σύνολο των online επαφών τους.

Ήδη το Facebook, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, ξεκίνησε να πειραματίζεται με την απαλοιφή της καταμέτρησης των Likes στο προφίλ του κάθε χρήστη. Αυτό έγινε στην Αυστραλία όπου ο κάτοχος ενός προφίλ είναι και ο μόνος που μπορεί να βλέπει το συνολικό αριθμό των Likes που έχει συγκεντρώσει ένα post. Όλοι οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να δουν το πόσο καλά τα πήγε το ένα ή το άλλο post.

Το στοιχείο αυτό έχει δοκιμαστεί και στον Καναδά, ενώ πλέον σε δοκιμαστικό στάδιο εφαρμογής βρίσκεται και σε άλλες έξι χώρες του κόσμου. Δεν αποκλείεται, μετά από την μελέτη των συμπερασμάτων, το Facebook να προβεί σε μία καθολική εφαρμογή αυτής της επιλογής. Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία το Facebook προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο ένα μέτρο που μπορεί να πλήξει την ρητορική του μίσους και τη διασπορά στοχευμένων απόψεων με μοναδικό σκοπό την άντληση Likes.

Εκτός από τις αντιδράσεις στα posts, το Facebook θέλει να κάνει ιδιωτικές όλες τις μετρήσεις, όπως είναι ο αριθμός θέασης ενός βίντεο που ανεβάζει ένας χρήστης. Παρόμοιο πείραμα εκτέλεσε στο κοντινό παρελθόν και το Instagram, με μοναδικό του σκοπό να κάνει πιο ευχάριστη την εμπειρία χρήσης του, ακόμα και εάν ένα προφίλ δεν έχει ιδιαίτερη αποδοχή.

Κατάθλιψη στα κορίτσια λόγω Facebook

Advertisements

Related Posts

Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα
Και αν το internet σταματήσει για μια μέρα;
Το internet μας απομακρύνει από θρησκείες
Το internet μας απομακρύνει από θρησκείες
Ποιοι βρίσκονται στην κορφή της καινοτομίας
Ποιοι βρίσκονται στην κορφή της καινοτομίας;
Πόσοι Έλληνες φλερτάρουν στο ίντερνετ
Πόσοι Έλληνες φλερτάρουν στο ίντερνετ;
Αρέσει σε %d bloggers: