Το Facebook έχει χρεοκοπήσει ηθικά

Το Facebook έχει χρεοκοπήσει ηθικά

Το Facebook έχει χρεοκοπήσει ηθικά: Η εξάπλωση των fake news και της ακροδεξιάς ρητορικής μίσους έχουν χρεοκοπήσει ηθικά το Facebook

Μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση με τα 50 θύματα στη Νέα Ζηλανδία, ο Επίτροπος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στη χώρα, Τζον Έντουαρντς, χαρακτηρίζει το Facebook «ηθικά χρεοκοπημένο».

Ο Επίτροπος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter επέπληξε τον αμερικανικό κολοσσό, όπως έχει κάνει δημοσίως και η πρωθυπουργός Γιασίντα Άρντερν, καθώς ο νεοναζί Μπρέντον Τάραντ, είχε μετέδωσε τη μαζική δολοφονία μουσουλμάνων για τουλάχιστον 15 λεπτά σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook, που μετά έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ο Έντουαρντς έγραψε ότι δεν μπορούμε πια να εμπιστευόμαστε το Facebook. «Είναι παθολογικοί ψεύτες που επιτρέπουν τη γενοκτονία (Μιανμάρ), διευκολύνουν την ξένη υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» τόνισε προσθέτοντας το εξής:.

«Επιτρέπουν τη ζωντανή μετάδοση αυτοκτονιών, βιασμών και δολοφονιών, συνεχίζουν να φιλοξενούν και να δημοσιεύουν το βίντεο επίθεσης σε τζαμί, να επιτρέπουν σε διαφημιστές να στοχοποιούν τους “εχθρούς Εβραίους”», ενώ «αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για οποιοδήποτε κακό περιεχόμενο».

Ο Επίτροπος σχολίασε τις «υποκριτικές» δηλώσεις του συνιδρυτή της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε συνέντευξή του στο ABC κατά την οποία απέτυχε να δεσμευτεί για τυχόν αλλαγές στην τεχνολογία του Facebook, όπως σε αυτή του live streaming. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η μετάδοση στα δύο τζαμιά του Κράισττσερτς ήταν το αποτέλεσμα «κακών παραγόντων».

Σημειώνεται ότι σήμερα η Άρντερν δήλωσε πως η έρευνα της Βασιλικής Επιτροπής για το χτύπημα θα κατατεθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Guardian, το γραφείο της πρωθυπουργού εξετάζει ποιες άλλες πλατφόρμες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να μεταδώσει τα βίντεο με μηνύματά της προκειμένου να αποφύγει τη χρήση του Facebook.

Το facebook εκμεταλλεύεται τα προσωπικά μας δεδομένα

Με πληροφορίες από The Guardian

Related Posts

Η κατάχρηση του smartphone κάνει κακό
Η κατάχρηση του smartphone κάνει κακό
Μεγάλη η διείσδυση της ψηφιακής τεχνολογίας
Μεγάλη η διείσδυση της ψηφιακής τεχνολογίας
Πεντακάθαρο πληκτρολόγιο στο laptop
Πεντακάθαρο πληκτρολόγιο στο laptop
Ξανά τεχνικά προβλήματα στο Facebook
Ξανά τεχνικά προβλήματα στο Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: