Τέρμα οι θεωρίες συνωμοσίας στο Youtube

Τέρμα οι θεωρίες συνωμοσίας στο Youtube

Τέρμα οι θεωρίες συνωμοσίας στο Youtube: Τα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας δεν θα παίζουν πλέον στα προτεινόμενα βίντεο του Youtube

Μέτρα για την μείωση των βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας που εμφανίζονται ως «συστάσεις» στους χρήστες του YouTube λαμβάνει η ιδιοκτήτρια εταιρεία Google.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε στο επίσημο blog του πως φέτος θα επιδιώξει να «μειώσει την εξάπλωση» υλικού που «μπορεί να παραπληροφορήσει με επιβλαβείς τρόπους», μετά από σειρά παραπόνων πως το YouTube λειτουργεί ως εργαλείο διασποράς ψευδών καταγγελιών και συνωμοσιών.

Πρόκειται για βίντεο που, παραδείγματος χάρη, υποστηρίζουν πως η Γη είναι επίπεδη ή προωθούν ψευδείς ισχυρισμούς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Στο πλαίσιο αυτό η Google θα δρομολογήσει αλλαγές στον αλγόριθμο που ορίζει τα προτεινόμενα βίντεο για κάθε χρήστη, δίνοντας έμφαση σε υλικό που οριακά δεν παραβιάζει τους κανόνες ευπρέπειας και περιεχομένου του YouTube.

Η Google υποστηρίζει πως τα βίντεο που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία αποτελούν λιγότερο από το 1% του υλικού που είναι διαθέσιμο στην τεράστια βιντεοθήκη του YouTube.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές στον αλγόριθμο δεν θα διαγράψουν τα επίμαχα βίντεο από το YouTube, απλά θα διασφαλίσουν πως θα εμφανίζονται σπανιότερα ως συστάσεις στους χρήστες.

Όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στο αμφιλεγόμενο περιεχόμενο θα μπορεί να το βρει μέσω του μηχανισμού αναζήτησης του YouTube, ή απλά αν θέλει να βλέπει αυτές τις θεωρίες να γίνει συνδρομητής στα κανάλια που έχουν τέτοιο περιεχόμενο.

Οι παρεμβάσεις στον αλγόριθμο θα γίνουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα επηρεαστούν λιγοστά βίντεο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο του χρόνου οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ και σε άλλες χώρες.

Εκτεθειμένα τα παιδιά σε Google – Youtube

photo: pixabay.com

Advertisements

Related Posts

Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Πότε έρχονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ
Που σπουδάζουν οι καλοί μηχανικοί Η/Υ;
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Στο μολύβι η συνταγή της μάθησης
Αρέσει σε %d bloggers: