Τέρμα η δωρεάν ανάγνωση άρθρων μέσω Google;

Η Google αλλάζει τους όρους για τη δωρεάν ανάγνωση άρθρων online…

Σε πολλές περιπτώσεις αρκούσε μία αναζήτηση στη Google για να μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα άρθρο που δεν προσφερόταν δωρεάν από τον εκδότη.

Η Google αποφάσισε να δώσει στους εκδότες και τους παρόχους περιεχομένου τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκείνοι το πόσα, ποια και υπό ποιες συνθήκες θα είναι τα άρθρα που θα μπορούν να προσφέρονται δωρεάν μετά από μια online αναζήτηση στη μηχανή της Google.

Ταυτόχρονα, η Google θα προσφέρει στους εκδότες ένα εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί να αποκτήσει κανείς ένα άρθρο πληρώνοντας άμεσα με την πιστωτική του κάρτα online.

H Google φαίνεται να αναγνωρίζει την ανάγκη των εκδοτών να διευρύνουν τη συνδρομητική τους βάση, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους, πέρα από τη διαφήμιση και για τον λόγο αυτό εκτιμά ότι οι κινήσεις της θα βοηθήσουν τους εκδότες να μπορέσουν να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Το πλάνο της Google μέχρι σήμερα ζητούσε από τους εκδότες να προσφέρουν δωρεάν τρία συνδρομητικά άρθρα την ημέρα, ενώ τώρα θέλει να ακολουθήσει μία πιο ευέλικτη πολιτική που να ταιριάζει περισσότερα στις ιδιαίτερες επιδιώξεις του κάθε εκδότη.

Παρόμοια λογική αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα και το Facebook, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Related Posts

Καταργεί τα likes το Facebook
Καταργεί τα likes το Facebook
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020
Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2020;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παράνομα τα κουμπιά like του Facebook
Παράνομα τα κουμπιά like του Facebook;
Αρέσει σε %d bloggers: