Τα μεγαλύτερα λάθη στις online αγορές…

Sharing is caring!

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη στις online αγορές και πως να προστατευτείτε από τις διαδικτυακές απάτες;;;

Ζώντας σε έναν κόσμο ο οποίος “τρέχει” λόγω της τεχνολογίας, μας αφήνει πολλές φορές ευάλωτους σε απάτες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό όσον αφορά τις online αγορές μας. Το Business Insider, με τη βοήθεια του Adam Levin, συγγραφέα του βιβλίου “Swiped: How to Protect Yourself in a World Full of Scammers, Phishers, and Identity Thieves”, δίνουν λίγα βασικά και εν τέλει αυτονόητα tips για την αποφυγή προβλημάτων, που μας επιτρέπουν στο να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο διαδίκτυο.

Το πρώτο μέλημα είναι η χρήση πιστωτικής και όχι χρεωστικής κάρτας, αφού η πρώτη εμπεριέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι χρεωστικές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκθέσουν τον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Το δεύτερο μέλημα είναι η λήψη e-mail από πωλητή. Εκεί, λοιπόν, το τρικ είναι απλά να μην το ανοίξετε γιατί μπορεί να περιέχει έναν ιό ο οποίος θα μπει στο σύστημά σας και μπορεί να σας κάνει ζημιά (keylogger, κτλ).

Σε καμία περίπτωση ο πωλητής δεν χρειάζεται να γνωρίζει παραπάνω στοιχεία για εσάς, ιδιαίτερα εάν σας ζητήσουν φωτογραφίες ταυτότητας, διαβατηρίων, αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και τα λοιπά.

Επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποιο site για αγορά, βεβαιωθείτε πως είναι το πραγματικό και όχι κάποιο “κλωνοποιημένο” site το οποίο θα σας “κλέψει” τα στοιχειά που θα βάλετε.

Μην σας ξεγελάσουν Links με απίστευτες προσφορές και υποσχέσεις.

Με πληροφορίες από Business Insider

Related Posts

Πως να γλιτώσετε τις πολλές χριστουγεννιάτικες θερμίδες
Πως να γλιτώσετε τις πολλές χριστουγεννιάτικες θερμίδες;
Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά
Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά
Τι ψηφίζει ο αλγόριθμος της Google
Τι ψηφίζει ο αλγόριθμος της Google;
Ιός απειλεί το σύστημα πληρωμών μέσω PayPal
Ιός απειλεί το σύστημα πληρωμών μέσω PayPal
shares
Αρέσει σε %d bloggers: