Ριζικό facelift για το facebook

Ριζικό facelift για το facebook

Ριζικό facelift για το facebook: Αλλάζει πλήρως η εμφάνιση του Facebook, το νέο design δοκιμάζεται πλέον και σε Έλληνες χρήστες!!!

Πολλές ανακοινώσεις έγιναν απ’ το Facebook στο συνέδριο F8 πριν από μερικούς μήνες και ακόμα περισσότερες έχουν ακολουθήσει από τότε και μετά και όλα αυτά σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ανανεώσει το social media, αφήνοντας πίσω όλα τα σκάνδαλα που κόστισαν τη φήμη της τα τελευταία χρόνια και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των χρηστών. Το αν όλο αυτό θα είναι μάταιο ή όχι, μόνο ο χρόνος θα το δείξει στην πράξη…

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προανήγγειλε έναν ριζικό επανασχεδιασμό του Facebook, ο οποίος θα αλλάξει πολλά απ’ αυτά που ξέραμε και θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις.

Πώς θα είναι, όμως, το νέο design του Facebook;

Βασικά, όσο πιο συνοπτικά μπορούμε να το περιγράψουμε, μιας και είμαστε ανάμεσα στους χρήστες που το δοκιμάζουν στην Beta έκδοση του, μπορούμε να πούμε ότι μας μοιάζει περισσότερο με το… Twitter!!! Και εμφανισιακά αλλά και από άποψη λειτουργικότητας. Α, και το σημαντικότερο, μπορείς να επιλέξεις με ένα κουμπάκι εύκολα και γρήγορα ανάμεσα σε dark mode ή το γνωστό βαρετό άσπρο φόντο με τις μπλε πινελιές… boring!!!

Ριζικό facelift για το facebook: Αλλάζει πλήρως η εμφάνιση του Facebook, το νέο design δοκιμάζεται πλέον και σε Έλληνες χρήστες!!! Δεν ξέρουμε αν εσάς σας αρέσει το dark mode αλλά εμάς μας τρελαίνει, με την καλή έννοια…

Λειτουργικά, ο επανασχεδιασμός του social media θα δώσει έμφαση σε δύο βασικά χαρακτηριστικά: Τα Events και τα Groups. Η χρήση του έχει, ακόμα και στην desktop έκδοση του περισσότερο το look και την εργονομία που έχει η εφαρμογή για smartphone και tablets… και αυτό του δίνει μια πιο minimal εμφάνιση αλλά όλα εκείνα τα σημαντικά είναι εκεί για να τα βρίσκεις και να τα χρησιμοποιείς ακόμα πιο εύκολα.

Τα Groups θα τα βλέπουμε σε πιο κεντρικό σημείο, αφού περισσότεροι από 400 εκατ. χρήστες συμμετέχουν σε τέτοιες ομάδες.

Ο επανασχεδιασμός των Groups μάλιστα είχε ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες στις εφαρμογές iOS και Android, ενώ τώρα πλέον τον βλέπουμε και στη desktop έκδοση του Facebook.

Η καρτέλα των Groups βρίσκεται στο κέντρο του νέου menu bar και πατώντας εκεί οι χρήστες βλέπουν μια ξεχωριστή ροή νέων αναρτήσεων από τα Groups που συμμετέχουν και προτάσεις για Groups που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα τους.

Πολύ σημαντικό το ότι θα μπορείς να κάνεις ανάρτηση σε κάποιο Group απευθείας από το News Feed ή το προφίλ σου.

Meet New Friends

Το «Meet New Friends» θα σε βοηθά να βρίσκεις νέους φίλους και να έρχεσαι σε επαφή με αγνώστους που μπορεί να μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα.

Events

Η νέα καρτέλα Events είναι δίπλα στα Groups και περιλαμβάνει έναν πιο πλούσιο χάρτη για να βρίσκεις εκδηλώσεις, να οργανώνεις το πρόγραμμα σου και να κάνεις εύκολη μετάβαση απ’ τις κλειστές εκδηλώσεις στα δημόσια events.

Facebook Dating – Secret Crush

Η νέα λειτουργία Secret Crush είναι ουσιαστικά το Tinder του Facebook!

Ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιωτική λίστα όπου θα δηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον του για έως 9 φίλους του. Αυτό θα το βλέπει μόνο εκείνος, εκτός αν κάποιος απ’ αυτούς τον προσθέσει επίσης στη δική του λίστα και γίνουν «match».

Το facebook θα κάνει κρυφά τα like

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τροφές που δημιουργούν άγχος
Τροφές που δημιουργούν άγχος!!!
Οι πιο εθιστικές ανθυγιεινές τροφές
Οι πιο εθιστικές ανθυγιεινές τροφές
Οι διατροφικές συνήθειες 5 δισεκατομμυριούχων
Οι διατροφικές συνήθειες 5 δισεκατομμυριούχων
Αρέσει σε %d bloggers: