Ρεκόρ ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα

Ρεκόρ ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα

Ρεκόρ ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα: Αυξήθηκαν κατά 24% οι ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ

Αυξήθηκαν κατά 24% οι ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Την ίδια στιγμή η χώρα μας διαθέτει από τις πλέον αργές ευρυζωνικές συνδέσεις στην σταθερή τηλεφωνία.

Τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των κρατών – μελών του ΟΟΣΑ παρουσίασαν το 2017 οι συνδέσεις για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία στοιχεία του οργανισμού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Αυξήθηκαν κατά 24% στη διάρκεια του 2017 και έφτασαν τις 7.074.933 συνδέσεις με δεύτερη την Χιλή (23,4%) και τρίτη την Πολωνία (19%), ενώ η μέση αύξηση στον ΟΟΣΑ ήταν 6,1%.

Όμως η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία τριάδα των 37 κρατών που περιλαμβάνονται στην έρευνα του ΟΟΣΑ με βάση τον αριθμό των συνδρομών ασύρματης μετάδοσης δεδομένων (mobile data) ανά 100 κατοίκους.

Έφταναν τις 66 στα τέλη του προηγούμενου έτους, με τελευταία την Κολομβία (48,6%) και προτελευταία την Ουγγαρία (48,8%). Στην πρώτη θέση βρίσκονταν η Ιαπωνία (163,1%, ποσοστό που δείχνει πως αρκετοί καταναλωτές έχουν περισσότερες από μία συνδρομές πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού) και στη δεύτερη η Φινλανδία (154,1%).

Πολύ υψηλότερα στην κατάταξη (14η), μεταξύ των 37 κρατών, βρίσκεται η χώρα μας με βάση τις ευρυζωνικές συνδέσεις στη σταθερή τηλεφωνία οι οποίες, όμως, είναι στην πλειοψηφία τους σχετικά αργές (με βάση την τεχνολογία DSL).

Από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ προκύπτει πως 35 στους 100 Έλληνες διέθεταν ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο στο τέλος του 2017.

Όμως παραμένει χαμηλό το ποσοστό των καταναλωτών που διαθέτουν πολύ γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο είτε μέσω της τεχνολογίας VDSL ή μέσω οπτικών ινών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στο σύνολο των 37 χωρών, το 23,3% των ευρυζωνικών συνδέσεων ήταν μέσω οπτικών ινών, και το 32,5% μέσω καλωδιακής τηλεόρασης. Την ίδια στιγμή, πάντως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η θέση με βάση το ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων ανά 100 κατοίκους (35,4%).

Κουπόνι 360 ευρώ για ευρυζωνική σύνδεση

Και βραβείο για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα!!!

Related Posts

Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τι να κάνουμε αν το pc μας σέρνεται
Τι να κάνουμε αν το pc μας σέρνεται;
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή της δουλειάς
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή της δουλειάς;
Αρέσει σε %d bloggers: