Πότε έγινε το πρώτο tweet

Πότε έγινε το πρώτο tweet;

Πότε έγινε το πρώτο tweet; Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου 2006, αναρτάται το πρώτο tweet που προαναγγέλλει τη γέννηση του Twitter

Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου 2006, αναρτάται το πρώτο tweet που προαναγγέλλει τη γέννηση του Twitter. Η αρχή έγινε με μία ιδέα του Τζακ Ντόρσεϊ, κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου της εταιρείας παραγωγής και διανομής podcasts, Odeo. Ο Ντόρσεϊ φαντάστηκε ένα ομαδικό σύστημα επικοινωνίας βασισμένο στα SMS. Twttr, το αρχικό της όνομα, στα πρότυπα του Flickr, ώστε να παραπέμπει σε τιτίβισμα πουλιού.

Το Twitter δοκιμάστηκε αρχικά στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, ξεκινώντας με ένα απλό μήνυμα σαν σήμερα (*) πριν 13 χρόνια: «just setting up my twttr» για να ανοίξει τα… φτερά του στο Διαδίκτυο, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Σήμερα, χρησιμοποιούν το “SMS του Internet”, ανταλλάζοντας μηνύματα μεγέθους έως 140 χαρακτήρων, πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία Obvious, που δημιουργήθηκε από τους Ντόρσεϊ, Στόουν και Γουίλιαμς, για να φιλοξενήσει το Twitter τον Οκτωβρίου του 2006, και έχοντας μετατραπεί σε αυτόνομη επιχείρηση αποκλειστικά για το Twitter το 2007, σήμερα αποτιμάται σε μια αξία πάνω από 8 δισ. δολάρια.

(*) Για να είμαστε ακριβείς, το πρώτο tweet, ανέβηκε στις 8:50 π.μ. της 22ης Μαρτίου 2006, ώρα Ελλάδας.

Τεράστια δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter

Advertisements

Related Posts

Σπίτια με εξωπραγματικό design
Σπίτια με εξωπραγματικό design
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η πιο ερωτική χώρα παγκοσμίως
Η πιο ερωτική χώρα παγκοσμίως
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Η Κρήτη από το διάστημα ανάποδα
Αρέσει σε %d bloggers: