Χωρίς σύνορα πλέον οι ηλεκτρονικές αγορές

Πόσο γρήγορο είναι το ελληνικό ίντερνετ;

Το ελληνικό ίντερνετ φαίνεται γρήγορο σε σχέση με τα δίκτυα σε τριτοκοσμικές χώρες, αλλά σε σχέση με τις ευρωπαϊκές…

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές, με αποτέλεσμα οι ταχύτητες στο ίντερνετ να έχουν αυξηθεί.

Όμως η χώρα μας παραμένει στη μέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τις πραγματικές (όχι τις ονομαστικές) ταχύτητες ιντερνετικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση «State of The Internet Report» της Akamai, Akamai, αμερικανοϊαπωνικής εταιρείας υπηρεσιών cloud, η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Το ελληνικό ίντερνετ φαίνεται γρήγορο σε σχέση με τα δίκτυα σε τριτοκοσμικές χώρες, αλλά σε σύγκριση με τις σκανδιναβικές χώρες “πηγαίνει με τον… αραμπά”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα παρέμεινε σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς η μέση πραγματική -και όχι ονομαστική- ταχύτητα φτάνει τα 26,3Mbps, ενώ το Χονγκ Κονγκ έχει 20,1Mbps και η Νορβηγία 20Mbps.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 69η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μέση ταχύτητα των συνδέσεων στην Ελλάδα είναι 6,9 Mbps, ενώ τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 9,7%.

Όμως, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Akamai, το 81% των συνδέσεων είναι με πολύ χαμηλές ταχύτητες (μέχρι 4Mbps). Με 10-15 Mbps είναι το 9,9%, ενώ μόλις το 3% των συνδέσεων έχουν ταχύτητα άνω των 15 Mbps.

Το γρηγορότερο ίντερνετ στον κόσμο έχει η Νότια Κορέα, με μέση πραγματική ταχύτητα 26,3 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps). Αυτή η επίδοση είναι αποτέλεσμα μεγάλων επενδύσεων και 20ετούς προσπάθειας.

Στο «top 10» των χωρών του κόσμου με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία. Στην 4η και 5η θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες ταχύτητες στο Ίντερνετ βρίσκονται άλλες 4 ευρωπαϊκές – συγκεκριμένα η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία – στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Related Posts

Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
14 sites για να μάθετε πράγματα τζάμπα
14 sites για να μάθετε πράγματα τζάμπα
17 sites που θα μας κάνουν πιο έξυπνους
17 sites που θα μας κάνουν πιο έξυπνους
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Το καλό εργασιακό περιβάλλον φέρνει την ευτυχία
Αρέσει σε %d bloggers: