Πως η IBM αλλάζει τα δεδομένα στο Linux

Πως η IBM αλλάζει τα δεδομένα στο Linux;

Πως η IBM αλλάζει τα δεδομένα στο Linux; Με την εξαγορά της Red Hat από την IBM αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στο LInux

Η IBM προχώρησε στην εξαγορά της εμβληματικής στον χώρο του Linux, εταιρείας Red Hat, έναντι του ποσού των 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, η IBM θα πληρώσει 190 δολάρια για την κάθε μετοχή της Red Hat, με την «Big Blue» (όπως αποκαλείται η IBM στις ΗΠΑ) να σκοπεύει να ενσωματώσει την τελευταία στο δικό της τμήμα Hybrid Cloud.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών πρόκειται για μία κίνηση τεράστιας σημασίας για την IBM. Αφού η εταιρεία πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια να πειραματίζεται στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (μέσω του Watson) και του blockchain, πλέον επιστρέφει στον παραδοσιακό της χώρο, δηλαδή στο λογισμικό για επιχειρήσεις.

Η εξαγορά της Red Hat από την IBM εκτιμάται ως μια κίνηση τεράστιας σημασίας για την “Big Blue” των ΗΠΑ

Από την πλευρά της η Red Hat αποτελεί μία εταιρεία με πολυδιάστατη δραστηριότητα με έμφαση όμως στους τομείς του cloud computing και του οικοσυστήματος Linux.

Κορυφαίες δραστηριότητές της θεωρούνται η platform-as-a-service (PaaS) OpenShift, η οποία είναι ευθέως ανταγωνιστική της Google App Engine, ενώ αναπτύσσει και το Red Hat Enterprise Linux (RHEL), το οποίο αποτελεί δημοφιλή πλατφόρμα λογισμικού για workstations, servers και υπέρ-υπολογιστές.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε μία ποικιλία τομέων (serverless computing, storage, big data) στους οποίους θα έχει πλέον πρόσβαση η IBM.

Οι αναλυτές αναμένουν πλέον ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της εξαγοράς και στο οικοσύστημα του Linux, καθώς η Red Hat ήταν από τους κυριότερους διανομείς Linux projects ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των Libre Office και GNOME.

Παράλληλα, είναι από τους κυριότερους developers Kernel (πυρήνας λειτουργικού συστήματος) παγκοσμίως.

Η IBM υπήρξε από τους ιστορικούς υποστηρικτές του Linux!!!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η IBM υπήρξε από τους ιστορικούς υποστηρικτές του Linux, αναπτύσσοντας διάφορα σχετικά προγράμματα.

Το 1999 είχε ανακοινώσει την υποστήριξή της στο ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Linux, όταν η Microsoft κυριαρχούσε σε κάθε είδους υπολογιστικό σύστημα.

Έως το 2008 η IBM «έτρεχε» περίπου 100 Linux projects στα οποία εργάζονταν περίπου 600 δικοί της developers. Παράλληλα, η εταιρεία τα τελευταία 20 χρόνια έχει δωρίσει εκατομμύρια (κάποιοι λένε δισεκατομμύρια) για την υποστήριξη του οικοσυστήματος του Linux.

Σε κάθε περίπτωση τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Red Hat κατατάσσουν την κίνηση της IBM στις μεγαλύτερες εξαγορές στον τεχνολογικό τομέα.

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα “τρέχουν” με Linux

Advertisements

Related Posts

Οι διατροφικές συνήθειες 5 δισεκατομμυριούχων
Οι διατροφικές συνήθειες 5 δισεκατομμυριούχων
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Το νέο προϊόν μεγάλης ζήτησης στην εποχή του κορονοϊού
Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Ο παγκόσμιος χάρτης του διαδικτύου
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Αυξήθηκε το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Αρέσει σε %d bloggers: