Πάνω από 3 ώρες ημερησίως περνούν online οι Έλληνες

Πάνω από 3 ώρες ημερησίως περνούν online οι Έλληνες σύμφωνα με την έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari

Η έρευνα, η οποία αφορά τα αστικά κέντρα της χώρας και τους πολίτες ηλικίας 13-74 ετών και το β’ τρίμηνο του 2016, έδειξε ότι το 76,5% δηλώνει ότι “σερφάρει” στο Internet με οποιαδήποτε συχνότητα με το 65,7% να είναι καθημερινά online. Το 32% απάντησε ότι κάνει χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η μέση διάρκεια χρήσης του Διαδικτύου φθάνει στα 188 λεπτά, χρόνος που “εκτοξεύεται” στα 249 λεπτά στις ηλικίες 18-24 ετών, ενώ σε εκείνη των 65-74 ετών φθάνει στο διόλου ευκαταφρόνητο διάστημα των 138 λεπτών.

Σε επίπεδο νοικοκυριών, το ποσοστό διείσδυσης ανέρχεται στο 67,5%, ένα ποσοστό που παραμένει σχετικά σταθερό, ενώ στο 66% είναι το ποσοστό των νοικοκυριών με σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να στρέφονται στα smartphones, καθώς το 61,8% δηλώνει ότι είναι κάτοχος ενός “έξυπνου” κινητού τηλεφώνου, ενώ το 44,7% των πολιτών υποστηρίζει ότι συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω της φορητής συσκευής του. Ακόμη, το 43% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι “κατεβάζει” εφαρμογές στο smartphone του.

Υψηλά ποσοστά χρήσης παρατηρούνται στα παιδιά. Συγκεκριμένα, το 72,9% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών συνδέεται στο Διαδίκτυο, ενώ η χρήση είναι μεγαλύτερη μεταξύ των παιδιών 10-12 ετών (84,1%).

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως το 32,8% των παιδιών ηλικίας 10-12 ετών διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι οι γονείς του 4,4% των παιδιών ηλικίας 6-9 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα τους έχουν δώσει κινητό!

info: imerisia.gr

Advertisements

Related Posts

Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο
Ποιος είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο;
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας
Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας
Πάμε για έμμεσο πόλεμο με Τουρκία;
Πάμε για έμμεσο πόλεμο με Τουρκία;
Θα την ψήφιζε αλλά θα είναι στις ΗΠΑ
Θα την ψήφιζε αλλά θα είναι στις ΗΠΑ
Αρέσει σε %d bloggers: