Οριστικό τέλος για το Flash στον Firefox

Επιτέλους ο ένας μετά τον άλλο οι browsers εγκαταλείπουν το Flash, τον Αύγουστο και η νέα έκδοση του Firefox χωρίς Flash

Ο ένας μετά τον άλλο, οι φυλλομετρητές του διαδικτύου (browsers) εγκαταλείπουν το Flash, μπλοκάροντάς το από το λογισμικό τους, ιδίως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για κενά ασφαλείας στο πρόγραμμα.

Μετά την Apple, η οποία ήδη άλλαξε την πολιτική εκτέλεσης περιεχομένου Flash στον Safari, το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι η έκδοση 48 του Firefox, η οποία θα γίνει διαθέσιμη τον ερχόμενο Αύγουστο, θα περιορίζει την εκτέλεση περιεχομένου Flash.

Αρχικά βέβαια, θα «μπλοκάρεται» μόνο περιεχόμενο που δεν είναι ορατό στον χρήστη. Το Ίδρυμα Mozilla προτίμησε αυτή την προσέγγιση, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα συμβατότητας με παλαιότερα websites, που ακόμα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό, στο πρότυπο της Adobe.

Σύντομα πάντως, καθώς όλο και περισσότερες ιστοσελίδες θα έχουν περάσει στην εποχή της HTML5, η υποστήριξη του Flash από τον Firefox θα καταργηθεί πλήρως. Μέσα στο καλοκαίρι κάτι αντίστοιχο αναμένεται να κάνει και η Microsoft με τη νέα έκδοση του Edge.

Κράτα το

Related Posts

Τι να κάνουμε αν το pc μας σέρνεται
Τι να κάνουμε αν το pc μας σέρνεται;
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή της δουλειάς
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή της δουλειάς;
Τι καταστρέφει ύπνο και βάρος των παιδιών
Τι καταστρέφει ύπνο και βάρος των παιδιών;
Το απόλυτο πολυμορφικό κρεβάτι
Το απόλυτο πολυμορφικό κρεβάτι
Αρέσει σε %d bloggers: