Οπτικές ίνες και στο σπιτικό ίντερνετ

Οπτικές ίνες και στο σπιτικό ίντερνετ

Οπτικές ίνες και στο σπιτικό ίντερνετ: Ενεργοποιείται η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας σε σπίτι, Fiber To The Home, από τον ΟΤΕ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, σε εκδήλωση για την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης οπτικής ίνας σε σπίτι (Fiber To The Home) από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο (Ζαΐμη 13 και Μουσών), στις 11 το πρωί.

Τον Υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Η ανάπτυξη των τεχνολογιών του μέλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται συγκεκριμένες παρεμβάσεις-επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κινητοποιηθεί, επίσης, ιδιωτικές επενδύσεις, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας και τη σύνδεση των οπτικών ινών απευθείας στο σπίτι (και όχι στο καφάο).

Για την επίτευξη συμμετρικών και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικότητας ως 1Gbps, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υλοποιεί τη δράση «Superfast Broadband» για την επιδότηση της σύνδεσης νοικοκυριών και επιτηδευματιών στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα. Από το σύνδεσμο www.sfbb.gr μπορούν να αντληθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, ενώ από τον ίδιο ιστότοπο μπορεί να αποκτηθεί και το ειδικό κουπόνι επιδότησης.

Eυρυζωνικά δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων

Κουπόνι 360 ευρώ για ευρυζωνική σύνδεση

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Μαθηματικά… πόσο καλοί είστε;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Νέα iPad Pro με Face ID και Apple Pencil
Νέα iPad Pro με Face ID και Apple Pencil
Ρεκόρ προπαραγγελιών Huawei Mate 20 Pro
Ρεκόρ προπαραγγελιών Huawei Mate 20 Pro
Αρέσει σε %d bloggers: