μαύρη αγορά του internet

Το νέο στοίχημα θα είναι η… κυβερνοασφάλεια!!!

Μετά τα σοβαρά κενά ασφαλείας σχεδόν σε όλα τα κινητά, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές η νέα πρόκληση της εποχής θα είναι η… κυβερνοασφάλεια!!!

Δυο σοβαρά κενά ασφαλείας σχεδόν σε όλους τους επεξεργαστές – δηλαδή τα τσιπάκια – που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές, τα κινητά, τα τάμπλετ αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ερευνητές της Google και ειδικοί κυβερνοασφάλειας.

Τα δύο κενά Meltdown και Spectre, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερ, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, αφορούν τσιπ των πιο γνωστών εταιρειών κατασκευής: της Intel, της AMD και της ARD.

Πιο συγκεκριμένα το κενό ασφαλείας με την ονομασία Meltdown αφορά ειδικά την Intel, ενώ το δεύτερο που λέγεται Spectre, αφορά τα τσιπ των Intel, ARM και ARD.

Οι χάκερ αν τα εκμεταλλευτούν θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη μνήμη των συσκευών, καθώς και σε ευαίσθητα δεδομένα όπως κωδικούς (passwords).

Η Google αποκάλυψε ότι το πρόβλημα είχε γίνει γνωστό στις κατασκευάστριες εταιρείες από το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο, τώρα διέρρευσε και πριν υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των κενών αυτών.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι τα κενά ασφαλείας δεν σχετίζονται με λάθη στο δικό τους hardware και για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει οι χρήστες να κάνουν τις νέες αναβαθμίσεις ασφαλείας στο λειτουργικό των συσκευών τους.

Σύμφωνα με την Intel, η οποία τροφοδοτεί με επεξεργαστές το 80% περίπου των σταθερών υπολογιστών διεθνώς και το 90% των λάπτοπ, αναβαθμίσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες.

Related Posts

Ο Αμαζόνιος στις φλόγες
Ο Αμαζόνιος στις φλόγες
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία
Ελάχιστες οι πιθανότητες Brexit με συμφωνία
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
6 «πιασάρικα» ονόματα σε αυτοκίνητο
Αρέσει σε %d bloggers: