Μπαίνει και στο banking η Google

Μπαίνει και στο banking η Google

Μπαίνει και στο banking η Google: Ο κολοσσός του διαδικτύου μπαίνει από το 2020 και στον τομέα τις λιανικής τραπεζικής με τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως!!!

Στη λιανική τραπεζική σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της η Google, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών media που ειδικεύονται στον τομέα ψηφιακής τεχνολογίας. Όπως αναφέρεται, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει από το 2020 λογαριασμούς όψεως, κάνοντας την πιο τολμηρή κίνηση ως πρώτο βήμα εισόδου στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια αυτά, η Google θα συνεργαστεί με τη Citigroup και τη Stanford Federal Credit Union, όπως έγραψε η Wall Street Journal.

Το project αυτό, με το κωδικό όνομα Cache, καθιστά τον τεχνολογικό κολοσσό τον τελευταίο, αλλά ίσως και τον πιο δυνατό, από τους γίγαντες της Silicon Valley που προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά των τραπεζικών υπηρεσιών.

Έχουν προηγηθεί Apple και Facebook, οι οποίες όμως έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω του αυξανόμενου σκεπτικισμού των καταναλωτών να παρέχουν στις τεχνολογικές εταιρείες πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους, πόσο μάλλον βέβαια και στα πορτοφόλια τους.

Η Google σκοπεύει να παρέχει τους λογαριασμούς όψεως εξ ονόματος των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία θα συνεργαστεί και όχι ως δικό της προϊόν. Και αυτή είναι ίσως και η ουσιαστική λεπτομέρεια που μπορεί να κάμψει σχετικά πιο εύκολα τον… “σκεπτικισμό” και τις όποιες φοβίες που μπορεί να έχουν οι… “πελάτες” της!!!

Ο Caesar Sengupta, στέλεχος της Google, αναφερόμενος στα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού, τόνισε στη WSJ ότι στόχος της Google είναι να διευκολύνει τους πελάτες της.

“Εάν μπορούσε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα πράγματα με ψηφιακό τρόπο, αυτό θα είναι καλό και για το διαδίκτυο και για εμάς”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την είδηση ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Mark Warner, ο οποίος είναι από τις πιο ηχηρές φωνές στις ΗΠΑ για την ανάγκη θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των τεχνολογικών εταιρειών εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.

“Είμαι ανήσυχος, είτε μιλάμε για το libra είτε για την πρόταση της Google, όταν οι τεχνολογικοί γίγαντες μπαίνουν σε νέα πεδία δραστηριότητας, πριν ακόμα ξεκινήσει η θέσπιση ορισμένων ρυθμιστικών κανόνων λειτουργίας”.

Εξπέρ οι Έλληνες και στα κρυπτονομίσματα

Advertisements

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση
Συνδέεται με τον καρκίνο η πετρελαιοκίνηση;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη
Οι πιο προσεκτικοί οδηγοί στην Ευρώπη
Αρέσει σε %d bloggers: