Με Chromium θα αντικατασταθεί ο Edge

Με Chromium θα αντικατασταθεί ο Edge: Η Microsoft ίσως αντικαταστήσει τον Edge με έναν Chromium browser

Η Microsoft φαίνεται πως σκοπεύει να αντικαταστήσει τον browser του λειτουργικού συστήματος Windows 10 με έναν νέο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Chromium. Κάτι που ασφαλώς σχολιάστηκε αρκετά με καυστικά σχόλια των χρηστών στα social media.

Ο Edge, ο browser που υπάρχει σήμερα στα Windows 10, έκανε την παρθενική του εμφάνιση πριν από τρία χρόνια, ανασχεδιασμένος και αντικαθιστώντας πλήρως τον Internet Explorer.

Στόχος της Microsoft τότε ήταν να εκσυγχρονίσει την browsing εμπειρία που προσέφερε στους χρήστες και συγχρόνως να ανταγωνιστεί πρωτίστως τον Chrome της Google αλλά και τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς, όπως τον Firefox, Opera, Vivaldi

Σύμφωνα με το Verge, μπορεί ο Edge να κατάφερε να φέρει μία μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση στους χρήστες ωστόσο η μηχανή EdgeHTML φαίνεται ότι δεν “τραβάει” ιδιαιτέρως αδυνατώντας να ακολουθήσει την πλατφόρμα του Chromium πάνω στην οποία πατά και ο Chrome

Μπορεί ο Edge να έφερε ένα μοντέρνο look αλλά δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Chromium…

Μάλιστα, η ιστοσελίδα Windows Central, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της ότι η Microsoft πρόκειται να εγκαταλείψει τον Edge περνώντας σε έναν νέο browser που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Chrumium. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει και το Anaheim ως το όνομα που θα φέρει ο νέος browser της Microsoft

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Chrome παραμένει σήμερα ο δημοφιλέστερος web browser στον κόσμο, με παρουσία σε κάθε είδους συσκευή και σε κάθε είδους λειτουργικό σύστημα.

Ο Chromium έχει χρησιμοποιηθεί και για άλλους web browsers όπως ο Opera

Με την κυριαρχία και του Android στα smartphones ελάχιστοι είναι οι χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον browser της Google. Παράλληλα, η πλατφόρμα Chromium έχει χρησιμοποιηθεί για σειρά άλλων δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης όπως ο Opera και ο Brave.

Όπως αναφέρει το Verge, μία πρώτη ένδειξη ότι η Microsoft θα υιοθετούσε τελικά την πλατφόρμα Chromium ήταν όταν οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονταν από κοινού με αυτούς της Google ώστε να υποστηρίξουν μία έκδοση του Chrome για το λειτουργικό Windows σε συστήματα με ARM επεξεργαστές.

Ο Chrome θα μας λέει αν μας χρεώνουν τα sites

Related Posts

Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τα ταμπλό αυτοκινήτων στο μέλλον
Τι να κάνουμε αν το pc μας σέρνεται
Τι να κάνουμε αν το pc μας σέρνεται;
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή της δουλειάς
Τι δεν πρέπει να κάνουμε στον υπολογιστή της δουλειάς;
Τι καταστρέφει ύπνο και βάρος των παιδιών
Τι καταστρέφει ύπνο και βάρος των παιδιών;
Αρέσει σε %d bloggers: