Το Facebook ζητάει γυμνές φωτογραφίες

Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη του Facebook

Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη του Facebook: Δείτε την διείσδυση του facebook στην Ευρώπη. Πόσοι είναι οι χρήστες του στην Ελλάδα;

Πόσοι πραγματικά είναι οι χρήστες του Facebook σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τι προκύπτει μετά και το πρόσφατο σκάνδαλο αναφορικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων;

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημιούργησε ο Έλληνας γραφίστας JoDio οποίος πρόσφατα είδε τη σελίδα του στο Facebook να κατεβαίνει, επειδή οι αναρτήσεις του για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρήθηκαν προσβλητικές– και με βάση τα στοιχεία του Internet World Stats, παρουσιάζεται αναλυτικά η διείσδυση του facebook στους υπάρχοντες χρήστες ίντερνετ στην Ευρώπη.

Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη του Facebook

Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη του Facebook

Βάσει των στοιχείων που αποτυπώνονται στον χάρτη, αλλά και στον πίνακα, “πρωταθλητές” εμφανίζονται οι Κύπριοι οι οποίοι σε ποσοστό 88,8% διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από άλλες δύο χώρες της Νότιας Ευρώπης, τη Βουλγαρία (78,3%) και την Πορτογαλία (78,1%), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με ποσοστό 66,4%.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι λογαριασμών facebook στη χώρα μας υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια, όταν ο συνολικός αριθμός των χρηστών ίντερνετ στην Ελλάδα είναι 7.525.926 (στοιχεία Ιούνιος 2017).

Η διείσδυση του Facebook σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Χαμηλή η διείσδυση του Facebook στη Ρωσία και περιξ λόγω vk

Στη χαμηλότερη θέση –και πέρα από το Βατικανό του 4,2% – εμφανίζεται η Ρωσία και αρκετές γειτονικές της χώρες.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες ίντερνετ που διαθέτουν λογαριασμό Facebook στη Ρωσία είναι μόλις 11%, στη Λευκορωσία 12,5%, στην Μολδαβία 23,6% και στην Ουκρανία 24%.

Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εξήγηση για τη χαμηλή διείσδυση του Facebook, καθώς οι χώρες αυτές έχουν το δικό τους αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο, ονομάζεται “vk” και σήμερα διαθέτει 477 εκατ. χρήστες κυρίως στις ρωσόφωνες χώρες.

Related Posts

Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Αργεί να μιλήσει το παιδί
Αργεί να μιλήσει το παιδί;
Όσοι δεν κάνουν εμβόλια είναι εγωιστές
Εγωιστές όσοι δεν κάνουν τα εμβόλια τους
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: