Η Google θα μετράει και τις θερμίδες στα φαγητά

Η Google θα μετράει τις θερμίδες στα φαγητά που φωτογραφίζουμε με νέα εφαρμογή που ετοιμάζει…

Η Google ετοιμάζει μια εφαρμογή που, σύμφωνα με το Popular Science, θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ενημερώνει τους χρήστες για το πόσες θερμίδες πρόκειται να καταναλώσουν.

Ονομάζεται Im2Calories και ο επιστήμονας της εταιρείας Google, Kevin Murphy, έλαβε ένα δοκιμαστικό αρχείο της.

Σε αυτό, μπορούσε κανείς να μάθει πόσες θερμίδες κρύβονταν σε ένα πρωινό με αβγά, ψωμί και μπέικον, τραβώντας απλά μια φωτογραφία του πιάτου.

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι πως η εφαρμογή δεν χρειάζεται φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για να λειτουργήσει σωστά.

Όπως αναφέρει ωστόσο το Business Insider (δείτε το σχετικό: Google is building an app that will make you never want to eat junk food again), το Im2Calories μπορεί να μην βγει ποτέ στην αγορά, καθώς βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Στόχος της εφαρμογής είναι το να βοηθήσει τους χρήστες που κάνουν διατροφή, να καταγράφουν τις θερμίδες που καταναλώνουν καθημερινά.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στο μέλλον η ίδια πατέντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για άλλα καθημερινά προβλήματα, όπως η εύρεση πάρκινγκ (δείτε το σχετικό: 7 City Parking Apps to Save You Time, Money and Gas).

Related Posts

20 πράγματα που μάθαμε για τον κλιματισμό
20 πράγματα που μάθαμε για τον κλιματισμό
Πώς να βγάλετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ
Πώς να βγάλετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ;
Η δύσκολη συμβίωση ρομπότ-εργαζομένων
Η δύσκολη συμβίωση ρομπότ-εργαζομένων
Πως βλέπουν οι πολίτες την τεχνητή νοημοσύνη
Πως βλέπουν οι πολίτες την τεχνητή νοημοσύνη;
Αρέσει σε %d bloggers: