Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η Google μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση: Η Google λάνσαρε ένα εργαλείο μέτρησης της ρύπανσης και των εκπομπών καυσαερίων στις πόλεις

Ένα σημαντικό εργαλείο μέτρησης της ρύπανσης και των εκπομπών καυσαερίων στις πόλεις των κρατών παγκοσμίως, προσέφερε η Google, αρχικά στις ΗΠΑ ενώ τώρα είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μέτρηση της ρύπανσης μέσω Street View

Χρησιμοποιώντας δεδομένα, που συλλέγονται από τους χάρτες Google Maps και συγκεκριμένα από την λειτουργία Street View, θα μπορούν να καταγράφονται στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων σχεδόν σε κάθε πόλη.

Πρώτοι θα απολαύσουν το νέο εργαλείο της Google, όπως αναφέρει το BBC, οι κάτοικοι στο Μπέρμινχαμ, στο Μάντσεστερ, στο Γουλβερχάμπτον, στο Κόβεντρι, στο Δουβλίνο καθώς και στην Κοπεγχάγη ενώ σκοπός της Google είναι, φυσικά, να προσθέτει ολοένα και περισσότερες πόλεις.

Παράλληλα μέσω του Google Street View θα είναι δυνατή η ξεχωριστή μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που προκαλείται αποκλειστικά από τα αυτοκίνητα.

«Με αυτά τα νέα δεδομένα, οι πολίτες της Κοπεγχάγης θα μπορούν για πρώτη φορά να δουν εύκολα, γρήγορα και διαδραστικά τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ακριβώς στο κέντρο της πόλης όπως και τι ακριβώς την προκαλεί» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της πόλης.

2 νέα χαρακτηριστικά στο Google Maps

Η Google μας ενημερώνει και για τις λακκούβες

Related Posts

Πώς να βγάλετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ
Πώς να βγάλετε χρήματα σερφάροντας στο Ίντερνετ;
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing
Μια φωτογραφική για το Instagram
Μια φωτογραφική για το Instagram
Αστεροειδής θα χτυπήσει την Γη το 2022
Αστεροειδής θα χτυπήσει την Γη το 2022; Μπα…
Αρέσει σε %d bloggers: